roterende banner

dinsdag 13 mei 2014

ENPS promoveert naar KNSB

Het eerste team is dit jaar derde geworden in de promotieklasse, een hele knappe prestatie als promovendus. Vanwege goede resultaten van andere SGA-clubs binnen de KNSB-competitie waren er dit jaar 2 promoties naar de KNSB te verdienen vanuit de SGA.
Dan is zo'n derde plaats natuurlijk een beetje jammer, net niet. Het team dat tweede werd is Caïssa 7. Inderdaad, Caïssa had het afgelopen jaar liefst zes teams in de KNSB spelen, dat heeft geen enkele club ooit gehaald.

Afgelopen zaterdag was de laatste ronde van de KNSB-competitie van dit jaar, Caïssa 6 heeft het niet gered en moet weer terug naar de SGA. Omdat Caïssa 7 tweede wordt kon dat team natuurlijk weer promoveren naar de KNSB, zodat er per saldo niets verandert. De spelers van het zevende willen liever niet KNSB spelen en blijven dus in de promotieklasse spelen, en de spelers van het zesde nemen hun plaats in en 'promoveren' dus weer naar de KNSB.
Daarmee zouden ze andere SGA-clubs benadelen, immers kan het zo zijn dat hetzelfde volgend jaar weer gebeurt, en het jaar erop, enzovoort. Daarmee zou Caïssa de toegang naar de KNSB kunnen blokkeren voor andere clubs, als hun zesde blijft degraderen en hun zevende zo goed blijft spelen.

Daarom heeft Caïssa besloten geen gebruik te maken van hun recht op promotie, waardoor wij als nummer drie volgend jaar voor het eerst in onze geschiedenis meedoen in de KNSB-competitie!

Sander

20 opmerkingen:

  1. Hoera hoera hoera! Gefeliciteerd allemaal!
    Episch!
    Historisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar zijn de dansende bananen Niek?

    Steve

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We gaan volgend jaar dus landelijk spelen en dat is overdag, altijd op een zaterdag. Dat betekent dat we straks ENPS-dagjes in bijvoorbeeld groningen of Maastricht in het vooruitzicht hebben! Lijkt me superleuk eens mee te maken!! Als we nu maar niet Nieuwegein- of Almere-uit loten..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De speeldata zijn zelfs al bekend, zet ze vast in je agenda!

    Ronde 1: 27 september 2014
    Ronde 2: 1 november 2014
    Ronde 3: 22 november 2014
    Ronde 4: 13 december 2014
    Ronde 5: 7 februari 2015
    Ronde 6: 7 maart 2015
    Ronde 7: 21 maart 2015
    Ronde 8: 11 april 2015
    Ronde 9: 25 april 2015

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kun je nagaan dat de grootste wens van de Hr Eygenbrood ,ons welbekend van het Eygenbrood toernooi was dat Caissa ooit in de KNSB zou spelen,Hij heeft dit helaas niet mee mogen maken ! Pas na zijn dood bestormde Caissa de KNSB,Gelukkig kunnen ENPS oudgedienden als Ronald,Jan V ,Marike ,Victor,Niek ,Ron H en natuurlijk Kees !sorry als ik iemand vergeten ben ! dit wel meemaken HISTORISCH!!!!!!! Zou ook leuk zijn als er wat meer respons van de ENPS leden zou zijn op de site ! Dit is toch een uniek feit in de ENPS geschiedenis ! Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij welke maatschappij kunnen we goedkope busreizen voor de fans regelen? OAD?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Uiteraard top van Caissa dat ze dit plekje willen afstaan. Ik had in ieder geval al mijn weekendtripjes om de eerste 3 wedstrijden heen gepland. Ik zal er 9 wedstrijden bij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit is nog maar het begin , spoedig gaat ENPS europa in.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ach Peter H ! Caissa en ENPS eigenlijk broer en broertje ! Zie 50 jaar samen in het Oranjehuis ! Ze hebben natuurlijk ook onze web site gelezen ! Ze weten dat we helemaal gek worden als we KNSB konden spelen ! Ja je familie moet je ook wel eens wat toeschuiven ! nietwaar ????

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zie trouwens dat Steve met een formidabele 5 uit 6 bovenaan staat in het Kattenburger Open! Waar blijft een verslag of een parij Steve?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is waar Bert, maar ik hoorde wel wat klachten toen ik een sigaretje stond te roken na mijn teleurstellende remise. Het scheen dat de Enps toeschouwers al het koude bier hadden opgedronken zodat de Caissianen die net klaar waren met hun interne potje een lauw biertje kregen toegeschoven.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. En die hele lange weg naar groningen of limburg brengen we natuurlijk zingend door:
    http://schaakclub.blogspot.nl/2012/03/clublied-enps.html

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ha Ha hoe wist je dat die anoniem ik was ??? Luister Peter hun zwaarste drinker en last Post zit nu bij ENPS ,zij zijn ENPS daarvoor heel dankbaar ! Vroeger was Caissa precies ENPS NU alleen nog wat ruiger ,Zuipen vechtpartijen in de kroeg heel normaal ,De Caissa mensen van toen 38 jaar geleden werkten op de markt ,kroeg of hadden zelf een kroeg,jaren 90 veranderde dat MR DR en DRS deden hun intrede de een na de andere oude garde vertrok ! Er bleef eentje over ,nu zijn er nog genoeg ex oude leden ,maar ik heb het over de diehards ! De kroeglopers dus !Wat ik nu vind van Caissa ? Ach na die fusie is het zeker mijn oude club NIET meer ,Het is nu echt een schaakclub ! of dit een compliment is ? Denk het niet en die klagers zijn natuurlijk van die andere club ! Want dat was altijd al een echte schaakclub !Maar ja nieuwe leden zoals jij hebben ENPS de nodige bloedtransfusie toegediend en natuurlijk ook Ruud ,Ben Pieter en in de toekomst Tom Bottema ! Het gaat op alle fronten goed met ENPS ,In hoofdlijn te danken aan de groep 30-40 jarigen bij ENPS en de 2 stille krachten Sander en Niek ! Grappig dat Manuri verleden week ook bij ENPS was ook een diehard van Caissa ,maar speelt nu bij Laurierboom,tja wat hebben wij nog te zoeken bij Caissa Nu ! Ach ik vind het wel mooi ENPS was een beetje een suf clubje toen ik in 2002 in het eerste ging spelen .In 2014 is ENPS een bruisende KNSB club ,SGA bekerkampioen geweest ! En de leden zullen toestromen ! Tja KNSB als een magneet zal dat aantrekken GOED gedaan Bestuur en medewerkers !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoera, wat een feest! Een bloemetje voor caissa. Na europa lokt het internationale toneel, Stean zit als vooruitgeschoven post al in Chicago, ik neem aan dat ze zich daar al wat zorgen beginnen te maken als ENPS voet in de nieuwe wereld gaat zetten

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat wordt echt smullen volgend seizoen! Ik zal mijn uiterste best doen voor een invalbeurt!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Allereerst, van harte harte gefeliciteerd! Een kleine correctie in het verhaal van Sander
    De 2 promotieplaatsen zijn te danken aan het feit dat Laurierboom-Gambiet in het KNSB-seizoen 2012--2013 de beste promovendus in de derde klasse was.

    BeantwoordenVerwijderen