roterende banner

vrijdag 1 maart 2024

Ratinginflatie

Met ingang van vandaag zijn de meeste ENPSers veel sterkere schakers geworden. Lees hier het bericht van de bond. Hoe lager je rating, hoe meer punten je er bij krijgt. Mild gezegd is dat opmerkelijk. 

Weet iemand wat de reden is van deze verhoging? Wordt er een probleem opgelost? En wat gaan de gevolgen zijn, als alles na een tijdje weer uitgemiddeld is, hebben we dan allemaal 50 punten ofzo meer dan voorheen?

De Elo's aan de staart van onze ranglijst zijn nu:


 

Niek

6 opmerkingen:

  1. Enige uitleg vind je bij de fide: https://fide.com/news/2831

    Onder andere: Nieuwe spelers stromen hoger in.

    Een nieuw tijdperk breekt aan.
    Vergelijk met overgang naar euro of klapschaatsen.
    Maar je kunt je oude rating nog terugrekenen uit or= (nr-800)/0,6.
    Of zorgen dat je boven 2000 komt, dan heb je er geen last van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het onbegrijpelijk. De FIDE had lang (20 jaar ofzo) geleden ook al zoiets gedaan: alle vrouwen 100 punten meer. Om de verschillen tussen mannen en vrouwen te verkleinen. Maar na een tijdje verdelen alle uitgedeelde Elopunten zich gelijkmatig over de hele populatie en zijn al de verschillen weer even groot. Alle moeite voor niks. Enige blijvend gevolg was ratinginflatie met negatieve effecten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er is de laatste tijd deflatie geweest wegen de stroom aan jonge , underrated spelers. Die hebben namelijk geen officiële partijen kunnen spelen tijdens de pandemie.
    Ik heb een bak punten verloren tegen 15 jarigen wiens rating voor geen meter klopte.
    Wat ik onbegrijpelijk vind is dat partijen in het buitenland meetellen voor de KNSB rating! Goed dat deze net als de FIDE rating nu gecorrigeerd wordt :)
    Steve

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Ik heb een bak punten verloren tegen 15 jarigen wiens rating voor geen meter klopte !"" Bij 15 jarigen klopt er vaak veel meer niet dan alleen hun rating ! ....... Bert

      Verwijderen
  4. Goed zo Roeland ! Van elo 1324 naar een rating van 1624 ! Liefs 300 elo punten meer dit jaar ! Het kopen van al die schaakboeken begint eindelijk zijn vruchten af te werpen ! .......... Bert .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb maar 28 punten bonus gekregen, voor anderen zoals Roeland (+250!) is het feest idd 😆 🥳.
      Steve

      Verwijderen