roterende banner

zondag 29 december 2019

Oud en Nieuw

Beste clubgenoten,

Afgelopen vrijdag speelden we met een misschien wel historisch lage opkomst van 5 borden. Het was dan ook de laatste ronde van de eerste competitie helft - zo tussen kerst en oud en nieuw - waarin de meeste knikkers al verdeeld waren.

Volgend jaar beginnen we vrijdag 3 januari met het traditionele koppel-nieuwjaarstoernooi. Vorig jaar speelden 14 koppels en wonnen Ron H en Johan. Hopelijk kunnen we deze traditie voortzetten met opnieuw een hoge opkomst. Er vallen in ieder geval weer leuke ludieke prijsjes te winnen!

Vrijdag 10 januari volgt de eerste ronde van de tweede seizoenshelft. Dan begint ook Wijk aan Zee voor zowel de grootmeesters als ons amateurs. In het weekendtoernooi (10-12 januari) doen voor zover ik kon zien Bas, Boudewijn, Eugen en ikzelf mee. Maar in grotere getale prijken ENPS-ers op de deelnemerslijst in de andere toernooien: Johan, Jeannot en Bas in de dagvierkampen (13-15 januari) en Peter Hoekstra, Victor, Jord, Rob, Maarten, Daan, Ailko en Jan in de tienkampen (17-26 januari). Daarover vast later meer.

Voor nu iedereen een goed en gezond nieuwjaar gewenst!

Michiel

10 opmerkingen:

  1. Tjonge jonge die Hoekstra amper een blauwe maandag van het roken en drinken af ,doet hij meteen mee aan de Tienkamp of decatlon ,dat is een sportwedstrijd in 2 dagen van 10 atletieknummers w.o hardlopen ,verspringen ,kogelstoten,hoogspringen ,horden ,discuswerpen en speerwerpen etc etc .Nou heb ik Kees die Marathon van Amsterdam zien lopen maar wist niet dat Hoekstra ook zo,n atleet was ,petje af hoor ,het schijnt dat ze bij schaken ook zo,n tienkamp hebben ,zou Hoekstra zich bij de verkeerde tienkamp hebben aangemeld ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In het kader daarvan :
    https://www.at5.nl/artikelen/199153/schaakboksen-terug-in-paradiso-een-van-de-meest-fascinerende-sporten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou mij wel aan de tweekamp : Bier zuipen en slap ouwehoeren .Eindig altijd in de bovenste regionen .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wijcheltje, Bertje,

    Je neemt toch wel een speciaal plekje in mijn hart in en ik heb zo het idee dat dit voor meer ENPS-ers geldt...
    Dus: de allerbeste wensen voor 2020 en natuurlijk ook wel voor de rest van onze club!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Allen de beste wensen. Rest nog de vraag welke Daan doet mee aan de tienkampen? We hebben sinds vorig jaar immers 2 Daanen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Allen de beste wensen!!!

    Ik kan me nog een historisch lage opkomst herinneren met maar liefst 2 partijen, maar toch is de naam van een van de aanwezigen mij ontschoten. Het was een avond waarop ook het toen immens populaire PK van de SGA plaatsvond.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke eerste dag van het nieuwe jaar bij ENPS ,geen erg hoge opkomst maar de sfeer was top ,al die sukkels die niet zijn geweest hebben echt wat gemist ! Gratis champagne ,gratis rode wijn ( Van Robin ) gratis roomsoesjes en veel prijsjes ,diegenen die er niet waren ga je schamen !

    BeantwoordenVerwijderen