roterende banner

woensdag 11 december 2019

ENPS 6 wint alwere

De kop van Noord-Holland
Een storm in de herfst
Dat was Wieringerwerf
Op zijn Wieringerwerfst.

Een stormachtige avond, koud en nat, maar dan in Almere, zijn dat niet de mooiste uitwedstrijden die er zijn? Robin had om 19:10 Victor, Allard en Dick Lagrand meegenomen voor de uitwedstrijd tegen Almere 3. Om 21:00 kwam ik polshoogte nemen en kwam in een warm bad terecht. Victor stond positioneel goed, Allard had een dame gewonnen voor twee stukken, Robin was al druk met het mat zetten van zijn tegenstander en Dick stond een pionnetje voor, maar wel een heel mooi pionnetje. 

Het duurde niet lang voordat Robin het eerste punt binnen had gesleept. Onder tussen was Victor een koningsaanval begonnen die niet te houden was 2-0. Dick bood daarop remise aan, wat uiteraard werd afgeslagen. Twee zetten later stond Dick gewonnen en wilde zijn tegenstander het alsnog accepteren, maar besloot Dick voor de volle winst te gaan. Helaas schoof hij zijn eigen stelling dicht en was het alsnog remise. 2,5-0,5. Allard was zijn partij aan het uitmelken en verbeterde steeds een beetje zijn stelling: pionnetje eraf snoepen, loper ontwikkelen, koning naar het centrum, allemaal uit het boekje, totdat hij zijn dame liet instaan en direct kon opgeven. Hij was er wel even beduusd van, jammer van zo'n fijne partij... gelukkig kon hij zich troosten met de winst van het team. We staan nu tijdelijk eerste in de poule, omdat laurierboom-gambiet nog niet heeft gespeeld. 

Forza ENPS 6!
Kees
(het gedicht is van Evert van IJdic)

3 opmerkingen:

  1. Ik probeer altijd een uur na de wedstrijd de uitslagen ingevuld te hebben. Maar bij Almere staan ze er na drie dagen nog niet op!

    Lullig hoor voor alle betrokkenen en geinteresseerden. Dat zijn er bij de viertallen al gauw een stuk of 50 schat ik. Bij de achttallen nog meer. Foei Almere!! En ik weet niet hoor, Bert, praat me ff bij, ik denk dat er ook wat mis is met de prijzen van de consumpties daar in de flevopolder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wordt die gek van die ENPS keuken er weer met de haren bijgesleept .Bij Nw West zijn ze snel ,ik ging toen om 23.30 uur naar huis en bij thuiskomst was alles al op de site ,dat komt natuurlijk door pistolen Paultje ( Scheermeijer ) Ja dat het bij Almere zo lang duurt komt ,doordat ze nog geen weet hebben van het digitale tijdperk ,alle post gaat per roeiboot of postduif en dat die consumptie prijzen zo hoog zijn ? Ja logisch komt ook per roeiboot of postduif aan en zo,n postduif kan maar 1 flesje bier per keer vervoeren ,onderweg komt zo,n postduif dan een leuk vrouwtjes postduif tegen ,is ie pleite naar Italie of zo ,weer een flesje bier minder en ja je kunt bij Almere niet laten opschrijven ,weet je wat ze dan zeggen ""Wij zijn niet zo gek als ENPS !""

    BeantwoordenVerwijderen