roterende banner

woensdag 14 maart 2018

Mark Hecker wint Scheve Toren Toernooi

Er ging zaterdag 10 maart een zware delegatie van ENPS-ers en ex-ENPS-ers naar de Betuwe, voor het 23e Scheve Toren Toernooi te Acquoy: Robin bracht Jan, Rimme en mij mee en daar ontmoetten we Mark, Arjan en Marcel van Straten.
Peter Nitschke moest helaas afzeggen in verband met verplichtingen als vader, anders zouden wij (hij, Mark en ik) met zijn drieën de helft van de top-zeskamp hebben gevormd! Concurrentie van de KNSB-competitie zorgde er namelijk voor dat het toernooi niet zo sterk bezet was.

Mark Hecker werd de nr. 1
Nu konden Mark en ik het dus onderling uitmaken in ronde 1: Mark won van mij en daarmee was het toernooi wel beslist. (Nou ja, oke, we hadden drie tegenstanders die wel gelijkwaardig waren, alleen de vervanger van Peter was een stuk minder.)

Mark voegde er nog twee overwinningen en twee remises aan toe, genoeg voor de eerste prijs, een bos bloemen en een beker.

Het Scheve Toren Toernooi wordt gekenmerkt door zijn gemoedelijke sfeer en eigen regels: je moet ‘schaak’ zeggen (maar niet tegen mij! En zelf vertik ik het ook), doet de tegenstander dan nog een onreglementaire zet, dan mag hij het opnieuw proberen en je mag niet de koning slaan of claimen.

Rimme, initiator van de
jaarlijkse ENPS deelname,
heeft zijn roots in Acquoy
Als je stiekem de dame aanvalt daarentegen hoef je niets te zeggen en dat leverde dan mijn eerste punt op, al stond ik wel al een pion voor. Na een remise en een nul zette ik de laatste ronde na een stuk of 50 zetten reglementair mat. Toch nog een goede partij en thuis bleek ik deze nog te kunnen reproduceren ook. En het was genoeg voor de ongedeelde derde prijs want de andere nummer drie was al voor de prijsuitreiking afgedropen na een onverwachte nederlaag in de laatste ronde.

De 60 deelnemers waren op KNSB-rating ingedeeld in 10 groepjes van zes. De andere ENPS-ers gingen als een speer in hun groepjes.
Vooral Jan en Rimme scoorden punt na punt en werden uiteindelijk beiden groepswinnaar maar dat kan niet want in een van hun poules viel de enige 5 uit 5 en dat waren zij net niet. Ik weet het dus niet meer precies. Robin haalde in ieder geval wel de derde prijs in zijn groepje. Arjan was volgens hemzelf te hoog ingedeeld. Hoewel hij in groepje twee net als Mark en ik op het podium mocht spelen was ik het daarmee niet eens. Hij hoefde niet voor zijn tegenstanders onder te doen maar deed dat wel in die mate dat hij geen prijsje won.

Na de prijsuitreiking volgde het hoogtepunt van de dag: de verloting. Wie wint de eieren, wie de appels? Robin won al gauw een paar ovenwanten en een tang, en later inderdaad een kist appels. Ik kwam weg met een potje bloembollen en een potje voor mosterd of zoiets.

Tussendoor een lunch met soep, twee bolletjes en de onvermijdelijke appel, en een wandeling langs de Linge. De toren staat inderdaad scheef, moest Robin toegeven.

(Bas met twee potjes)
En hoe ze voor elkaar krijgen in deze tijd wat het jaar weet ik niet, maar het is vrijwel altijd mooi weer daar tijdens het toernooi, ook nu weer, al werd de kans op regen op 90% geschat: Maar die valt pas op de terugweg.

Het was weer erg gezellig en we gaan ongetwijfeld volgend jaar weer.

Bas

Versgeplukte appels

5 opmerkingen:

  1. hilarisch hoor. wat een schrijftalent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overigens, Mark Hecker heeft nog het Geldermalsens Nieuwsblad gehaald, met vermelding van de overige prijswinnaars: http://nieuwsbladgeldermalsen.nl/deel-je-nieuws-artikel/mark-hecker-uit-amsterdam-wint-23e-scheve-toren-toernooi-acquoy-390467

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha, die is goed, ik heb er gelijk maar een item van gemaakt Rimme!

      Verwijderen
  3. Geweldig resultaat van onze veelvuldig clubkampioen. Bestudeerde hij het schaakspel nu maar nog een beetje meer dan komen er zo 100 elo punten bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hebben jullie ook nog het graf van mevrouw Pisa bezocht Bas?

    BeantwoordenVerwijderen