roterende banner

donderdag 8 maart 2018

ENPS 3 op herhaling

Voor de vierde (!) achtereenvolgende wedstrijd van ENPS 3 stond er na 7 partijen 3,5-3,5 op het scorebord. Eric van Rijkom wist de eerste wedstrijd nog naar zich toe te trekken, Pieter Oldenhove en ik strandden beiden op remise. Woensdagavond was Theo Bakker aan de beurt om onder grote tijdsdruk het matchpunt binnen te slepen. Theo had in een dichtgeschoven Slav het voordeel van een actief paard in het centrum tegen de nog passieve loper op c8. De koningsvleugel aan beider zijde stonden op het punt om open geblazen te worden, met alle zware stukken in de aanslag. Beide partijen zaten al onder de 5 minuten op de klok. De halve club stond rond het bord. Bij winst zou de Amstel kampioen zijn.

Theo had het initiatief, maar besloot helaas, maar volkomen begrijpelijk onder grote tijdsdruk, om zijn aanval gedegen te ondersteunen. De vijandige loper kwam via d7-e8-h4 actief te staan en Theo moest het remiseaanbod accepteren: 4-4. Analyse achteraf toonde aan dat een meer opportunistische aanpak wel tot winst had kunnen leiden. Misschien is dit wel illustratief voor het huidige seizoen van ENPS 3: het seizoen van de gemiste kansen.

Arjen


5 opmerkingen:

 1. Ik constateer een zekere discrepantie tussen het verslag en het uitslagenoverzicht...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sry Daan, Ik heb dat blijkbaar niet duidelijk genoeg verwoord. Mijn verwijzing naar de partijen van Eric, Pieter en mijzelf was uit eerdere wedstrijden deze competitie. Niet naar de partijen uit de wedstrijd van gisteravond. Ik hoop dat dit de discrepantie verklaart.

   Verwijderen
 2. Heb ik niet kunnen ontdekken. Arjen doelt volgens mij op 3 vorige externe wedstrijden waarbij de tussenstand 3 1/2- 3 1/2 was?

  BeantwoordenVerwijderen