roterende banner

zaterdag 6 januari 2018

Ludiek nieuwjaarstoernooi

5 Januari organiseerde ENPS een koppelsnelschaaktoernooi, waarbij duo's een toernooi van 8 ronden afwerkten. De duo's werden op basis van de Elo-lijst samengesteld: een sterke- werd aan een zwakke speler gekoppeld. Hoe sterker de ene speler, hoe zwakker de andere. Zodoende krijg je gemiddeld gesproken gelijkwaardige koppels. Spannend, wie zal er dan gaan zegevieren?

Achteraf leek het logisch: hoge Elo Boudewijn (1831) werd gepaard aan lage Elo Marcello (1445). Maar snelschaken is het enige dat Marcello kan, hij doet niet anders, ook in gewone partijen. Dus Marcello is in een snelschaaktoernooi helemaal geen zwakke speler, zijn snelschaak-Elo is véél hoger. Het duo won dus het toernooi, wat enorm leuk was want wat waren ze trots en blij!

En ander duo dat het zeer goed deed was de 'sterke' Duck (1707) en de 'zwakke' Mischa (1671), ze bleken ook een gegarandeerd succesduo. Mischa mopperde dat hij vorig jaar toevallig een slecht seizoen had en dat zijn Elo eigenlijk veel hoger hoort te zijn. Maar het effect was wel een verdiende tweede plaats. Lekker toch!!

De organisatie was in handen van het bevlogen en ervaren wedstrijdleidersduo Peter Hoekstra en Bas Jonkers. Ze hadden een kadotafel ingericht met kerstpakket-achtige duokado's; twee leverworsten, twee blikken knakworst, twee potten jam etc. etc. Duck en Mischa kozen twee kruidkoeken, en Boudewijn en Marcello twee flessen wijn. Die laatste twee kregen als winnaars ook een schaakspel met stukken van chocolade mee.

Kruistabel       |       Stand

Niek

Peter en Bas

De hoofdprijs
Marcello en Boudewijn kiezen wijn

Mischa en Duck kiezen koek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten