roterende banner

dinsdag 30 januari 2018

ENPS bij TATA


(Ingestuurd door Pieter)

Het Tatatoernooi is achter de rug. Het leverde mooie eerste plaatsen op voor Anish, Daan, Bas, Jeannot en Peter H. Gefeliciteerd!!
Niek



plaats
Kalma, Jildo tienkamp 4 4
Velde, Jan tienkamp 4 4
Bartman, Victor tienkamp 6 10
Cramer, Adrienne 9
Poldermans, Daan tienkamp 7 1
Visser, Gerard tienkamp 7 8
 
Wismayer, Clive weekend 1 4
Hoekstra, Peter weekend 3 1
Tuijnman, Jeannot weekend 5 1
Smit, Michiel weekend 5 2
Van Der Veen, Ailko weekend 5 3
Dokter, Marike weekend 7 4
 
Verweij, Niek dagvierkamp 4 3
Jonkers, Bas dagvierkamp 4 1
Van der Maas, Johan dagvierkamp 6 2
Lange, Rob dagvierkamp 8 2

12 opmerkingen:

  1. Nee Niek met mij ging het als vanouds. In de eerste partij werkte ik me in de nesten, en er weer uit door zijn koningsstelling open te breken. Na inadequaat (niet) verdedigen van zijn kant was het punt snel en overtuigend binnen. De tweede partij kwam ik zomaar in een gewonnen stelling terecht nadat ik mij gedwongen zag dames te ruilen en hij met de verkeerde toren terugnam. Het ging lang goed maar ik verknoeide het op onthutsende wijze. Die partij gaat de boeken in aangetekend met heel veel vraagtekens, van beide zijden trouwens. Uiteindelijk kwam ik niet onder eeuwig schaak uit. De derde partij kwam mijn eerste plaats niet meer in gevaar. Mede doordat ik het koud had deed ik te weinig om deze partij te winnen hoewel er wel fraaie winstkansen waren - voor de betere schakers dan. Niet helemaal tevreden maar ik kom er zonder nederlaag weg en dat kunnen velen me niet nazeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wouter Tieleman speelt volgens mij niet mee. En Adrienne en Victor zitten in dezelfde groep. Vandaag mochten ze tegen elkaar en Adrienne won. Jan Velde mopperde aan het begin van de tweede ronde wat over de remise van gisteren, maar vandaag was het winst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had kennelijk verkeerd gekeken, want het was remise ipv winst bij Jan.

      Verwijderen
  3. Zelf mag ik niet mopperen, met anderhalf uit twee, en dat in de bijna onderste krochten van het toernooi waarin ik na mijn mega Elo-verlies van de afgelopen zomer ben beland...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey mensen,
    spannend toernooi. ik zie in de stand vandaag (zondag) dat Giri van Mamedyarov heeft gewonnen(!). hij heeft bovendien het 'makkelijkste' schema, tov de rest van de toppers.
    verder is de site karig in de berichtgeving, helaas. lees er ook helemaal niks over op de NL kranten. misschien kan iemand van enps er iets over vertellen? gaan we voor het eerst sinds 85 een NL winnaar verwelkomen? stel je voor, zeg...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De beste verslagen en analyses staan op chess.com

    Ron H.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kijk es aan, paktie (Giri) zomaar een punt! Staat ongedeeld bovenaan. Zei ik jullie toch? Het gaat gebeuren!! Is er al een beetje een oranjegevoel waarneembaar, op straat, in de kroeg? Kan ik vanaf hier natuurlijk niet beoordelen, dus ik zie jullie commentaren met spanning tegemoet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jazeker, Rimme! Onophoudelijk getuuter in de straat! Speciale krantenedities komen uit, en vanavond op drie kanalen avondvullende talkshows, docu's en analysten op tv. Hordes dronken mensen zetten dolzinnig van geluk de stad op zijn kop. De EK-finale van '88 is nu definitief verleden tijd, schaken is de volkssport nummer één geworden. Voetbal is dood, leve het schaken!! Wat zonde dat je uitgerekend nú in Spanje moet zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tsja, 'in 'Spanje zitten', dat heb ik weer. Ik begin de hagel en de slagregens zowaar een beetje te missen. Es kijken of ik een vluchtje kan boeken om mee te feesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Let op Jildo!! Zit op half punt van nummer een en krijgt nu 2 zwakker geachte tegenstanders. Hij doet het echt top als de halfjes nu eentjes gaan worden.

    BeantwoordenVerwijderen