roterende banner

zaterdag 21 oktober 2017

Verslag eerste KNSB-bekerwedstrijd

We kwamen gisterenavond(Ronald Post bracht ons) met een vertraging van 20 minuten (niet Ronald"s schuld) aan bij het gebouwtje van het rode kruis in Utrecht,het clublokaal van onze tegenstanders.Moira Domtoren is een van de minstens zes clubs in Utrecht en omstreken.

Met behulp van een app. had Tom Bottema van te voren uitgerekend dat we met 2,8 vs 1,2 zouden moeten winnen...(dat zegt mij niet zoveel,want schaken wordt zelden foutloos gespeeld,maar goed)

Bij het instellen van de klok kregen de vier ENPS-spelers een schappelijke 10 minuten minder op de klok en konden we beginnen. Op bord 1 lootte Aran wit en dat betekende dat ook Francisco op bord 3 wit had.Hij speelde een sterke aanvalspartij en toen ik halverwege mijn ronde langs de borden maakte schatte ik in dat hij zeker zou gaan winnen.Bij de andere twee borden lag dat anders.Bij Tom op bord 2 vond ik dat hij wat passief stond,maar er gaat altijd nog van alles gebeuren in dat soort partijen van Tom...

Aanvankelijk dacht ik dat Peter N. redelijk goed stond eveneens met zwart op bord 4,maar hij kwam vermoedelijk verloren te staan in een toreneindspel.

Ik stond na 20 zetten gewoon een pion voor en het leek me redelijk eenvoudig te winnen,vermits ik geen rare dingen zou doen. Francisco was als eerste klaar en overtuigend in de aanval gewonnen.

Desgevraagd na afloop,zei hij dat hij toch niet helemaal tevreden was,aangezien hij een onnauwkeurige zet in begin middenspel had gespeeld'(1-0)

Niet veel later was ik zelf klaar en won met een aardige combinatie,zie partij (2-0) Na afloop nog plezierig met mijn Engelse tegenstander geanalyseerd,het was een echte gentle man. Tom en Peter Nitchke waren dus nog bezig en gezien de stellingen moesten we eventueel rekenen op een tie-break... In de uitvluggerfase boog Peter de stelling om en maakte heel netjes remise!(2,5-0,5).De buit was binnen. Tom Bottema kwam in het toreneindspel goed terug en had een dame-eindspel met 1 pion kunnen bereiken,waarschijnlijk met winst,maar hij vergiste zich en daardoor promoveerde wit met schaak met als resultaat remise(3-1) Op de terugweg hebben we veel muziek beluisterd van Queen en van een Nederlandse artiest(Ronald weet zijn naam....) die graag nummers van deze groep op zijn eigen manier speelt,heel goed!

We zijn een ronde verder.

Aran Köhler

3 opmerkingen:

 1. No time for loosing,
  Cause we are the champions!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik klik even routinematig op de Trompowski van Aran. Gapend, beetje slaapverwekkend. Plots uit het niets bang PB6!! en vervolgens Txa7. Ik was weer klaar wakker!! Hoe verrassend kan schaken zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Jeannot, ik zag het ook niet aankomen. Ik dacht zelf dat zwart beter stond (betere pion structuur) maar misschien kost 16...Pg6 al de partij want de dreiging b4-b5 en Pb6 is bijna niet meer te pareren.

   In plaats daarvan had misschien zwart 16...b6 met het idee Lb7 kunnen spelen.

   Verwijderen