roterende banner

zondag 22 oktober 2017

Francisco

De sterkste van de lichting nieuwe grasmatspelers is Francisco Hernández Iglesias. Hij spreekt geen Nederlands, wel Spaans en Engels. Ik moet hem nog leren kennen maar in een kort gesprekje dat ik met hem had leerde ik dat hij níet uit Catalonië komt. Nuttig om te weten, het zou zomaar gevoelig kunnen liggen! Enfin, hij is dus sterk (2031) en jong (1993). Een mooie aanwinst! Voor ENPS speelde hij gelijk twee succesvolle wedstrijden; voor ENPS 1 een remise op het tweede bord tegen Tigran Spaan (2060) en voor het (KNSB) bekerteam winst op bord drie. Hieronder twee fragmenten, met opgaven, en daaronder links naar de (heel mooi opgemaakte) partijen met analyses van zijn hand.


Francisco - Tigran Spaan (2160)
Promotieklasse ENPS 1 vs Caissa 5
2017.10.06
Francisco - Albertus ten Hertog (1947)
KNSB Team Cup ENPS vs Moira-Domtoren
2017.10.20
Wat was een betere zet dan Txe7? En waarom? Wat was een betere zet dan Lf4? En waarom?
De hele partijDe hele partij

Niek

14 opmerkingen:

 1. Francisco is dus 24 jaar daarmee is hij de jongste op de club op Adrienne en Aicha na ,die zijn respectievelijk 18 en 19 jaar ( en dat blijven ze ook ) Inderdaad sterke aanwinst die Francisco maar ook Jildo ( beetje ongelukkig verloren )Jildo kan veel beter en dat zal hij ook wel laten zien .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Th5+! Kg8 Dxd5 met toren wist in een veel betere stelling dan de partij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke Kees morgenochtend de tweede opgave. Wij weten het niet.

   Verwijderen
  2. 16.Pd4 ziet er interessant uit. Dreigt op c6 te slaan en 16...Pxe5 kan niet vanwege 17.Pxc8 en 18.Pb3 waarna het paard op e5 zou hangen.

   Verwijderen
 3. Ja precies Kees!..Zelfs ik zag het meteen zegt toch wel wat,denk dat Francisco te lang op een niet zo hoog niveau gespeeld heeft en nu met hele goede spelers tegenover zich eindelijk loskomt ,hoop dat ie tegen En Passant een GM als tegenstander krijgt goed voor zijn ontwikkeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow met welk programma maak je die pdfjes zo mooi op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet je dat anders vragen Michiel.

   @Fransisco:
   Caramba! Con qué programa haz que el pdf sea tan hermoso?

   (Excuse my spanish, mijn enige kennis van de Spaanse taal komen uit Google translate en Lucky Luke)   Verwijderen
  2. Correctie: "mijn enige kennis haal ik uit". Met de Nederlandse taal heb ik ook steeds mooite:)

   Verwijderen
  3. Jangan repot mi matti Steve nanga bahasa Belanda ik ook steeds mooite (Dit korte zinnetje bevat 3 talen) probeer maar te googelen !

   Verwijderen
  4. Nou nou nou. Let op je taalgebruik Bert!

   Verwijderen
  5. Zal het voor je vertalen ,Jangan repot=maak je niet druk ,mi matti steve=Surinaams mijn vriend Steve nanga=Surinaams =met bahasa Belanda =Indonesisch voor Nederlandse taal ,Geen een scheldwoord.

   Verwijderen
 5. The program is Scid, which is a chess interface. It is compatible with Stockfish and allows exporting to Latex. Then you compile the .tex file and you get the PDF. Everything is automatic!

  BeantwoordenVerwijderen