roterende banner

dinsdag 27 oktober 2015

Steve over Eijgenbrood

Vier ENPS'ers deden mee aan het Eijgenbroodtoernooi dit jaar. Dat is veel te weinig! De speelcondities en de locatie zijn goed, de sfeer is gezellig, en het prijzengeld is ook aantrekkelijk: de winnaar van groep A maar ook groep B krijgen 400 euros, niet slecht voor een weekeindje schaken.

Boudewijn was het meest succesvol met 50 percent in de A groep en een TPR van 1992.
Ik (Steve) scoorde alleen 2 punten uit 5 maar desondanks win ik wat Elo punten. Ik baalde van de eerste ronde: net als vorig jaar heb ik een veelbelovende stelling verprutst tegen een van de Elo favorieten. De tweede ronde was het andersom: ik stond verloren vanuit de opening maar overleefde op miraculeuze wijze en won zelfs een toreneindspel met 2 pionnen achter. Ik nam een bye in ronde drie. De vierde ronde won ik (zie partij tegen Jan Roebers) en had ik de vijfde gewonnen (zie partij tegen Dennis van Leusden) had ik om een prijs kunnen vechten. Helaas verliep het anders en ik was een beetje gedemoraliseerd voor de laatste ronde, die ik ook verloor.

Theo B. en Johan hebben niet goed gepresteerd in groep B en verliezen een hoop Elo punten. Opvallend was de leeftijd van hun tegenstanders: Johan moest 2 keer en Theo maar liefst 4 keer spelen tegen jochies van 10 of jonger met een rating van 800 Elo (die niet klopte).

6 opmerkingen:

 1. mooie partijen met leuk commentaar. Thx!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Steve, je mag trots zijn op jouw overwinning op Jan Roebers. Zoals je misschien wel weet is hij een clubgenoot van mij bij SOPSWEPS 29 in de 2de klasse KNSB. Binnen dat team heeft hij zich ontpopt als een vaste waarde na lange tijd minder actief te zijn geweest. Ook heeft hij een hoge elo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, nee ik wist niet dat jullie clubgenoten waren. Ik zag wel dat hij FM is, vooral actief 20 jaar geleden. Hij was niet echt in vorm voor dit toernooi, hij moest ook zijn dochter die in groep B speelde begeleiden.

   Verwijderen
 3. Leuke partijen Steve. Jammer van de eerste partij. In de 2e partij zegt mijn gevoel: " dead draw omdat volgens mij wit nooit meer tot f4 komt na g5

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps gxh5 al gespeeld maar ook dan zie ik f4 nooit meer komen.

   Verwijderen
  2. Ja het is waarschijnlijk remise. Om na f4 te komen kan je nog proberen de witte toren te ruilen tegen de zwarte loper! ;)

   Verwijderen