roterende banner

dinsdag 27 oktober 2015

Mededelingen

Schaaklessen van vrijdag

Op veler verzoek geen tactische beslommeringen, geen eindspelstudie en ook geen diepe strategische middenspelinzichten, maar een opening. Als opwarmer voor de bekerwedstrijd en E2 tegen VAS2 ga ik jullie vrijdag alles vertellen over wat ik weet van het aangenomen damegambiet. Ik ben geen specialist maar wel een liefhebber. Met mijn praktijktips zal je na vrijdag de belangrijkste valkuilen leren kennen en begrijpen wat het idee is achter het aannemen van de c-pion.

Met schaakgroet, Kees

Een bijzondere week


Het wordt een hele bijzondere week. (Nu zeg ik dat wel vaker, maar ik kan er niks aan doen, telkens is het echt zo!) Behalve de ongetwijfeld geweldige les die Kees voor ons heeft voorbereid, worden er in twee dagen maar liefst vier(!) externe wedstrijden gespeeld. En er gaat bovendien mogelijk wéér een record aan flarden. Ik som op:

Donderdagavond de 29e speelt het eerste tegen Laurierboom-Gambiet, dat wordt een belangrijke en spannende wedstrijd tegen een geduchte tegenstander; een berucht achttal kroeg- cq koffiehuisschakers. Dat belooft wat. Ik nodig jullie allen uit om langs te komen en mee te genieten, een mooiere donderdagavondinvulling is nauwelijks denkbaar. Let wel op, de wedstrijd wordt niet gespeeld in café Larierboom zoals misschien logisch zou lijken, maar in een lokaal op Bilderdijkpark 10.

De dag erna, op 30 okt, speelt ENPS5 uit tegen Chaturanga, Ronald Post en Robin Blenderman nemen hun teamleden met de auto mee naar Amsterdam Zuid-Oost, dat kennelijk niet op fietsafstand ligt. Ze verzamelen om 19:15 uur bij de vredeskerk. Ronald, stuur me zo nu en dan een smsje met de tussenstand, we leven mee. Ik zal je berichten daarna weer doortwitteren, ik weet zeker dat onder meer onze Spaanse kameraden daar prijs op stellen.

Maar het ontbreken van acht ENPS5 schakers zal geen rustige vrijdagavond betekenen. Een viertal ENPS-ers gaat het thuis opnemen tegen het sterke Fischer Z voor de landelijke KNSB-cup, en ENPS2 krijgt een van de sterkste teams uit de promotieklasse op bezoek, het tweede team van het aloude en beroemde VAS. Ik denk dat we in die setting een verzameling topElo's over de vloer krijgen die zijn weerga in onze clubhistorie niet kent. Zelfs vorig jaar tijdens de diverse KNSB-wedstrijden waren er denk ik niet zoveel sterke spelers bij elkaar tussen onze muren. Dus ook hier geldt: komt dat zien!! Trouwens de interne is er ook gewoon, dus het wordt een gezellige, memorabele én lekker drukke avond.

tot snel! Niek

3 opmerkingen:

 1. wat een mooi vooruitzicht! heb er zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is vier wedstrijden in 2 dagen ook een record, 3 wedstrijden op 1 dag zeker! Inclusief het bovengenoemde Elo-record zijn dat dus drie records in een week, wat misschien ook weer een record is...
  Ik kijk uit naar de verslagen en heel veel succes iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat het bier koud bij Amsterdam West, dan kom ik ook even langs :-)

  BeantwoordenVerwijderen