roterende banner

woensdag 21 oktober 2015

Mededelingen

De kunst van het offeren

Oudere civilisaties waren er echte meesters in: het offeren om de goden te plezieren. Maar hoe stem je de schaakgoden gunstig? Welk offer kun je (on)gegrond tot een succesvol einde brengen? Hoe moeten de sterren/stukken staan? Dit en meer as vrijdag

Groeten, Stefan


Het SGA-bekertoernooi

We spelen op vrijdag 30 oktober voor de landelijke beker (KNSB) tegen Fischer Z. Nu is vandaag de indeling van de SGA-beker bekend gemaakt en rara wie is onze tegenstander, op 14 december? .. je raadt het al denk ik. Check anders:
http://www.sgaschaken.nl/competitie/standen-en-uitslagen/sga-cup/

Niek

14 opmerkingen:

 1. we spelen dan wel tegen de niet KNSB schakers, dus op papier minder sterk.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moest meteen aan het gedicht 'De Kroegschaker' van Paul van den Hout denken, Stefan. Daar wordt ook in geofferd...

  Groeten uit Middelburg,

  Arjan van Tuijl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het even opgezocht, Arjan, wat een prachtig gedicht. Hier is het:

  Gekluisterd aan de vierenzestig velden,
  schuift hij dag in, dag uit, de oude rat,
  zijn tegenstanders van het bord, of mat,
  en maakt zo zijn geducht talent te gelde.
  Verliezen doet hij immers nog maar zelden,
  want juist zijn stille kracht wordt onderschat:
  met eeuwig schaak of een geniepig pat
  ontsnapt hij vaak aan wie de winst reeds telde.
  Dan doemt de kroegbaas op met blik en stoffer,
  en gaat hij ook hij zijns weg weegs. Maar
  langs de gracht vertraagt zijn tred en wordt
  zijn oog steeds doffer,
  want nooit wacht hem een vrouw meer in zijn koffer,
  sinds hij dat prachtig stuk verloor, die nacht
  na een slecht doorgerekend dameoffer
  Paul van den Hout

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inspiratie voor dit gedicht heeft Paultje ( nu ook al 75) waarschijnlijk opgedaan bij Het Gambiet daar was hij niet weg te slaan ! ( of je moest hem echt slaan ) Prachtig zoals hij het schaakleven toen beschreef veel kleurrijke mensen,zoals Menashe Goldberg ,Appie Frank en de heer Naerebout door mij steevast heer Narrebot genoemd .Dat van die oude rat klopt echt,er waren veel broodschakers bij , Bert

   Verwijderen
 4. Vergeten we het eijgenbrood niet ? Steve , Theo , Boudewijn en ik doen mee aan
  deze slijtage slag , Dick was onze supporter. Zelf sta ik op een een wat magere 50 % Maar er was wel een spectaculaire pot van mij in de tweede ronde.
  http://eijgenbrood.nl/?q=partijen-2015

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het Eigenbrood toernooi ! 1986 ,ik hielp de organisatie vroeg een boertje uit buuten (Heerhugowaard ) mot iek mien eigenbrood meeneme ? Nee boer zei ik wij hebben roties,Die boer keek me aan wablief ? Roties zei ik weer net brood ,"" oh da,s goed graag 1,""Enfin de boer kreeg zijn rotie. "" Jo da,s een dikke boterham !!"" Hij rolde de roti met inhoud op als een Mexicaanse wrap en wilde beginnen te vreten ( eten kan ik het niet noemen ) Ben je nou helemaal belazerd boer ! en ik leg het hem uit ( ben altijd geduldig met boertjes van buuten ) Kijk ik beschouw mensen uit de provincie b.v Heerhugowaard en Hilversum als buitenlanders en komen ze naar Amsterdam zijn het eigenlijk vluchtelingen en vluchtelingen MOET je altijd Goed behandelen hiervan akte schrijf anoniem anders krijg ik die PVV ers op mijn dak !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hulde Bert. Oeps! Nu weten ze toch wie bent. Maareuh

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waar blijft het echte nieuws... De uitslagen, impressies, commentaren? Jet is hier niet uit t houden, al meer dan vier dagen heen fatsoenlijk artikel op het blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja het is verschrikkelijk Rimme. Een jarenlange continuïteit naar de galemiezen. Het is hier herfstvakantie en we waren even weg... ik dacht dat er wel iets op de mail zou verschijnen. Toen dat niet gebeurde heb ik in paniek enkele clubgenoten gemailt... vooralsnog zonder resultaat. HORROR!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ter verdediging van die boer uit Heerhugowaard:
  Het is gebruikelijk de roti met de handen te eten. Men breekt een stukje van het rotivel af om met het stukje in de hand de roti te pakken en op te eten. Rotiwraps, die ook met vork en mes gegeten kunnen worden, zijn in opmars. (uit de encyclopedie)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja,Tja,Tja,!!! Mi Gado ! Gado jepi oeng ! vertaling ( zul je niet op Google translate vinden ) Tja,Tja,Tja.!!! Mijn God ! God help ons ! De wereld vergaat !

   Verwijderen
  2. Juist ja en wie heeft er patent op die z.g rotiwraps ? juist ja die boer uit Heerhugowaard ( hij is nu schathemeltje rijk ) Zo stom zijn die mensen uit Heerhugowaard niet !

   Verwijderen
 10. Ik ben ook teleurgesteld. Geen verslag, geen uitslag, geen foto's, helemaal niets? Dit kan toch niet.
  Ik ben zelf eventjes naar de club gegaan afgelopen vrijdag, na de eerste ronde van het Eijgenbrood toernooi, en ik kan bevestigen dat er werkelijk wordt geschaakt. Ik mog zelf een potje spelen, ik verving namelijk Ron van L. die plotseling verdwenen was.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dit maakt het wachten op kopij alleen maar zwaarder: de onzekere lotgevallen van RvL, waar is hij gebleven?

  BeantwoordenVerwijderen