roterende banner

vrijdag 1 mei 2015

ENPS1 in de KNSB

Jammer mensen, het is ons helaas niet gelukt om in de KNSB te blijven. Waardoor kwam dat? Door van alles en nog wat. Zo zijn we wellicht wat te snel naar de KNSB gegaan, we waren immers gewend om gemakkelijk eerste klasse SGA te spelen. Hoewel, gemakkelijk 1e klasse.... zo wisten we ons in de competitie 2011-2012 in de laatste ronde te redden zodat we niet naar de 2e klasse degradeerden!

Maar goed, dit jaar zaten we dus KNSB omdat we het plekje van Caissa kregen. Gelukkig kregen we wel versterking van nieuwe heren Aran, en Tom en Arnth. De laatste twee als invaller. Ook Clive kon af en toe meedoen.

Het werd een zwaar jaar, de eerste ronde verloren we terecht denk ik van Ivoren Toren.
Vervolgens haalden we een knappe zege tegen Arnhem (in het zonnetje)
Ronde 3 verloren we onnodig van Bennekom.
Ronde 4 pakten we een punt tegen Charlois, maar hadden er wellicht 2 moeten zijn
Ronde 5 was LSG te sterk
Ronde 6 wonnen we heel knap bij Voorschoten
Ronde 7 hadden we kunnen winnen tegen het sterke Boven IJ, we verloren
Ronde 8 tegen Haarlem werd gelijk. Maar ook hier hadden we mogelijkheden
Ronde 9 tegen Zevenaar, verloren we best wel terecht

We eindigden met 6 matchpunten wat er eigenlijk 10 moeten zijn. 6 punten is in vele afdelingen genoeg om te handhaven.... Niet in 3E

Waar waren we niet op dreef? Eigenlijk waren de jongens die ons die  de KNSB plek voor ons hebben veroverd, niet erg op dreef.
De oud E1 spelers (degeen die vorig jaar promoveerden) Peter H, Steve, Peter N, Mark, Kees en Pieter. Haalden in 43 wedstrijden 13 punten. 30% slechts. De gemiddelde tegenstand was wel veel sterker dan de eigen rating 1981 tegen 1934. Maar onze TPR viel niet echt mee 1807
Peter H haalde met 4 uit 9 nog de meest punten binnen. Verder vond ik dat Peter N en Steve een ongelukkig jaar hadden. Gezien de stellingen die ze op een gegeven moment hadden.... Zou het verdiend zijn geweest als ze samen 5/7 punten meer hadden gescoord!
Peter H (E1), Aran (NW) en Tom (E2)

De E2 Tom, Jan, Arnth, Sanne, en Eric (hij zat vorig jaar niet in E1) deden het beter. Zij haalden in 18 wedstrijden 11 punten. 61%
De gemiddelde tegenstand was hier niet sterker dan het eigen niveau. Ofwel 1956 tov 1931. De TPR was echter beter dan het eigen niveau 2018!
Eigenlijk heeft deze groep het dus erg goed gedaan. Vooral Sanne met 2,5 uit 3 springt eruit. Helaas voor Arnth kon hij de laatste ronde het aangeboden halfje, gezien de degradatie belangen niet aannemen. Anders had hij 3,5 uit 4 gehad. 3 uit 4 is natuurlijk ook prima.

Marike en Clive,
al jaren bij ons
In de NW groep zitten Aran en Clive (hoewel Clive natuurlijk al jaren bij ons is, maar ook al een tijdje niet mee heeft gedaan). Zij hebben heel aardig gescoord. Ze haalde 6,5 punt uit 11 wedstrijden. Beiden meer dan 50%. De TPS komt uiteindelijk op 2131, iets minder dan de eigen rating 2145. Ik denk dat met name Aran met genoegen terugdenkt aan zijn wedstrijd tegen Enno Noordhoff!

Kortom, we hebben het niet gehaald. Hoe verder? Volgend jaar zitten we met 2 teams in de promotieklasse van de SGA en gelukkig heeft Aran aangegeven om gewoon mee te gaan. Wellicht dat Stefan en Laurens erbij komen.

Ik denk dat het verstandig is dat de teamcaptains en wedstrijdleider snel bij elkaar komen om alvast over de situatie na te denken. Zo kunnen we een sterk eerste maken en een minder tweede. Maar andersom kan ook. Misschien moeten er een paar naar het derde, of teams bouwen rond vriendenclubjes? Zo kan ik me voorstellen, vriendjes A in het ene team, en vriendjes B in het andere team.

Wat wel zo is, is dat de hoogste borden SGA heel zwaar zullen zijn, 2100+ gemiddeld. Wellicht dat we er verstandig aan doen om daar rekening mee te houden. Maar ja.... dan ben je bezig om de krachten een beetje te verdelen over beide teams.

Ronald

1 opmerking:

  1. Grote vraag is, waar is toch de snor vanavond? Na afgelopen zaterdag heeft niemand enig teken van hem vernomen! Bertalertje de wereld in slingeren maar?

    BeantwoordenVerwijderen