roterende banner

zaterdag 27 september 2014

Steve verslaat ronde 4

Pieter O - Steve: Pieter speelde een zijvariant in het frans (vooral omdat hij de hoofdvariant was vergeten ;)). De stelling was vroeg gelijk, ik dacht zelf dat ik een plusje had maar ik speelde een onnauwkerig pionzet, waarna er niet zo veel meer in de stelling zat. Korte remise in 18 zetten.
Jan de F­ - Chiel: Jan had zich eigenlijk de hele week op mij voorbereid (dat deed hij voor het eerst in zijn schaakloopbaan!) en wordt uiteindelijk tegen Chiel ingedeeld. In een versnelde draak won Chiel vroeg een pion, stond heel goed en waarschijnlijk technisch gewonnen maar moest noch zijn ontwikkeling voltooien. Dat is hem niet gelukt en Jan kon daarvan profiteren. Hij won op een mooie manier een kwaliteit en het eindspel.
Peter N – Peter H: Peter H had een openingsvariantje voorbereid en Peter N moest weer vroeg in de partij lang in de denktank. Helaas voor Peter H vergist hij zich in de volgorde! Peter N wist peter H opstelling te weerleggen en won overtuigend. Dit was trouwens Peter H's eerste nederlaag in de interne competitie! Het moest wel een keer gebeuren ;)
Har­ - Mark: Mark won een stuk maar de stelling was helemaal niet duidelijk. Har had compensatie voor het stuk: een paar pionnen en een aanval op Mark's koning. In plaats van zijn aanval rustig op te bouwen ging Har te snel, er wordt te veel materiaal geruild en Mark won.
Kees­ - Dirk: Dirk stond prima, zelf beter in mijn inzicht maar hij (dat gebeurt hem te vaak!) onderschatte zijn stelling, speelde te passief en vooral veel te langzaam en ging gewoon door zijn vlag in een onduidelijke stelling.
Bert -­ Albert: Het was weer een lange partij voor Bert. Hij speelt graag langzame openingsystemen, het bord was dus heel lang vol. Later won Bert een pion maar kwam toch in de problemen toen Albert's toren de zevende rij bereikte maar helaas voor hem was zijn tijd op.
Niek­ - Laurens: Laurens speelde wat langzamer dan normaliter maar kon geen goede antwoord vinden op Nieks aanval. Niek won materiaal en de partij.
Sander -­ Daan: Daan koos een agressieve opening tegen Sander: Het altijd gevaarlijk Albins tegengambiet (1.d4 d5 2.c4 e5). Het was een lange partij en uiteindelijk is het een pionnen eindspel geworden. Sander stond steeds een pion meer en ondanks het feit dat twee van zijn pionnen gedubbeld waren was het eindspel toch niet meer de redden voor Daan.
Bas­ - Victor: Victor offerde (of verloor?) veel materiaal, probeerde een koningsaanval op te bouwen maar dat lukte hem niet, Bas won.
Arnth - Duck: Duck speelde zijn lievelingsysteempje in de opening: alles op de zesde rij, rokade zolang mogelijk uitstellen en wachten tot dat zijn tegenstander zich verzwakt om tegen aan te vallen. Dat moment kwam helaas voor Duck niet, Arnth profiteerde van de zwakten in Ducks stelling (het veld d6) en won overtuigend.
Tom A­ - Jan V: Engelse partij. Jan kon in het centrum doorbreken met de zet d5. Tom reageerde niet goed en kreeg een zwakke pion op d3. Later wordt deze pion verloren, de rest was techniek voor Jan.
Steve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten