roterende banner

zaterdag 13 september 2014

2e ronde interne

We hebben het noorderlicht gemist vanavond, maar we hebben wel een hele mooie tweede ronde van de interne competitie meegemaakt. Er waren weer erg veel partijen, 13 stuks - 26 enpsers dus. Net zoveel als in de eerste ronde, wat gaat het toch goed met ons. De topper Steve - Peter N eindigde in winst voor Steve. Hier alvast de uitslagen,
Partijen - Ranglijst
..morgen misschien meer.
Niek

PS Ingezonden mededeling: Clubkampioen Peter Hoekstra stuurde deze foto:

Peter bezocht een toernooi in Spanje waar de wereldtop aan meedoet. Hijzelf speelt niet, hij gaat aan de golf van Biskaye liggen zei hij. Vreemde jongen die Peter, ik krijg de indruk dat hij vaker op reis is dan thuis... is hij miljonair ofzo?!








PS2: Thee
Een andere highlight was het theeaanbod. Bert Wijchgel overtrof zich zelf weer en had qua eten en drinken een vijf sterren aanbod verzorgd. Op de foto verse muntthee,  gunpowder en een ENPS theepot met een speciale Marocaanse theemix.

11 opmerkingen:

  1. Snap er niks van. Ik heb 1 uit 1, Niek 1 uit 2 maar die staat wel tig plaatsen hoger. Ik ruik geknoei.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tom daar zal Niek inderdaad wel achter zitten :). Ik geloof dat dit komt omdat het op één of andere manier (of het is nog niet ontdekt) niet lukt om sterke nieuwe spelers een hogere beginwaarde te geven in het begin. Ik geloof dat dit ook bij de 2e competitiehelft weer gaat plaats vinden, tenminste dat overkwam mij ook 2 jaar geleden. Door het bekende ittereren heb je na een paar ronden hier geen last meer van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ps2: Bert zal toch over zijn gestapt zijn naar de Tea-party en zich hebben bekeerd?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Peter ! Heb eindelijk het licht gevonden ! Nu nog even naar Syrie !

      Verwijderen
  4. De wiskundemeisjes13 september 2014 om 11:57

    leggen het nog een keer uit voor Tom. De beginstand is in de eerste paar rondes behoorlijk belangrijk voor de stand. De beginstand is de eindstand van de vorige helft. Nieuwe leden komen er onderaan bij en zijn dus weinig waard. De stand na ronde 2 wordt bepaald door de waardes die de spelers hebben na ronde 1. In de lijst is dit de kolom met pval (previous value, vorige waarde). Voor Tom is dit 43 punten. De punten die Tom nu heeft is zijn eigen waarde voor ronde nul (43) plus 1/3 van zijn waarde omdat hij er vorige week niet was (43/3=14.3) plus de waarde van vorige week van Rene waarvan hij won (35). Samen is dit 92.3. Helaas staat Rene nu even onderaan en is hij dus weinig waard. Niek was vorig jaar hoog geeindigd en had vorige week gewonnen. Zijn pval is daarom hoog met 73. Verder heeft hij van Bert gewonnen en die stond vorige week vrij laag met 43 punten. Samen is dat 118 punten. De punten van ronde nul worden keurig mee ge-itereerd ofwel aangepast aan de laatste stand. Door laag te beginnen lijkt het wel een beetje op een ontgroening, maar als je een paar keer wint hoor je er helemaal bij en krijg je alle bewondering van ons die je toebehoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was weer gezellig druk gisteren. Verheugend ook dat Duck weer is langsgekomen en hij gaat als nevenlid in de interne meedoen. Hopelijk is hij nog net zo grappig als vroeger! Duck verloor van Daan Poldermans die hoofdlid is geworden bij ENPS. Welkom Daan! Verder vind ik het ook leuk dat alle spelers uit het 1e in grote getalen zijn opgekomen in de eerste twee rondes. Dat was vroeger nog wel eens anders. Alleen Peter H heeft zich nog niet laten zien, maar probeert vanuit verre oorden wel goed mee te doen.
    De training voor mij van gisteravond bleek niet zo zwaar. Har stelde de rochade te lang uit en ik stond na 10 zetten al op +2.5 en na 17 zetten gaf hij op.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geen millionair hoor! het is overigens jammer dat je de foto geknipt heb Niek! Is dat niet in strijd met mijn auteursrecht of zoiets? Op de gehele foto is te zien waar Anand, Aronian, Ponamariov en Pons kan spelen de komende 2 dagen, dit volgens mij nog ebclusief de glazen kooi die er nog om heen moet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, ik wist niet wat precies je bedoeling was.
    Het is omdat zo'n plaatje met een hoop details het slecht doet op het blog, dat ik er een detail uit knipte. Want als je het geheel verkleint dan kun je helemaal niks mer onderscheiden. Maar voor de nieuwsgierigen, het hele plaatje staat hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jeetje nu ik naar de foto kijk, er zit iets vreemds in. Wat zijn die twee mensen aan het doen die je door het raam buiten bezig ziet?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. follar hormigas? con el rabo que tengo yo? pobre hormiga! cordial saludo a todos.

    BeantwoordenVerwijderen