roterende banner

maandag 28 oktober 2013

Post uit Chicago

Beste ENPS'ers,

het leven in de states gaat nog steeds goed. Gelukkig voor mijn schaken begint het nu kouder te worden; als het vriest heb je geen zin meer om buiten iets te doen en blijft er dus meer tijd voor het schaken over.

Heb nu een serieuze club gevonden om door de weeks te schaken: St Charles Chess Club St Charles Chess Club.
Een of 2 spelers van mijn niveau, de rest zit er ver onder. Dat bleek wel in week 2 dat ik bij de club was; ik won het snelschaakkampioenschap overtuigend met 16 uit 16. Leverde een mooie trophee (en heel veel ontzag) op (zie foto).

Extern speel ik voor de Argonne Rooks in CICL (http://www.chicagochessleague.org/). Voor het volgen moet je bij current standings -> league standings en/of match results kijken. Echter is de website niet echt up-to-date aangezien al 2 matches zijn gespeeld en gelukkig winnend zijn afgesloten. En zelfs bij nog redelijk weer, was ik het schaken nog niet verleerd zoals uit onderstaande partij blijkt.

Op 29 november ga ik maar eens geld verdienen met het schaken. De inschrijfgelden voor toernooien zijn hier belachelijk hoog: rond 100 dollar. ,Zeker gezien je ook nog eigen stukken, bord en klok moet meenemen. Maar dat betekent dat er ook meer dan 1000 dollar te verdienen valt (ook in lagere groepen). Aangezien ik nog geen US-rating heb mag ik niet in de hogere groepen spelen en ben ik dus verplicht eerst even 1x goed te cashen.

Groeten uit Chicago en (meer) succes tijdens het externe seizoen,

Stefan
Play chess online

4 opmerkingen:

  1. hoi stefan, leuk om van je te horen en te zien dat het je goed gaat. Blijf je hoogtepunten vooral delen met ons!
    Cheers, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi bokaaltje, er volgen er vast meer!
    rr ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. al ingeschreven voor Tata?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vlieg zaterdag via Chicago naar Vegas ;-)

    mark

    BeantwoordenVerwijderen