roterende banner

maandag 27 september 2010

BovenIJ3 - ENPS3 3-5

We hebben de eerste externe wedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-5 gewonnen. En dat tegen Boven-IJ, het team dat op Elo favoriet in de poule is. We gaan dus voor het kampioenschap!

De avond begon goed, Duck won om 21:45 uur al een blitzkrieg:

Om 22:00 uur liep ik een rondje langs de borden. Niks te klagen; 1-0 voor, een aantal andere borden stonden goed en mijn partij verliep ook naar wens. En: nieuw ENPS3-lid Arnaud Bom stond goed. Arnaud had zwart en was ergens in het middenspel beland, er was nog maar één stuk en één pion geruild ofzo ... verder een gebalanceerde ontwikkeling ... hij had mooi aanvallend stuk op b5... maar wacht eens even - dat stuk op b5 ... dat is de zwarte Koning! ... !?!?!

Om 22:30 stond er plotseling vier - nul op de borden. Johan van der Maas stond de hele avond beter en leek geen enkele moeite te hebben gehad tegen mevrouw Borowski. Chiel speelde een eindspel met veel pionnen en toren en loper met vaste hand snel naar de winst en Voo-Doo Tony had zijn tegenstander weer overmoedig gemaakt door zijn passieve ik-zet-al-mijn-pionnen-op-de-derde-rij systeem. Hij kwam slecht te staan maar counterde geweldig. Hij won de dame. “4-0, dat kan niet meer mis gaan” zei ik tegen Chiel. “Jawel hoor dat kan wel” zei hij terug. Ik begreep niet wat ie bedoelde want ik stond net zo lekker.

Maar in mijn partij kwam de pijn en het verdriet van eeuwen samen. In de opening had ik even in de touwen gehangen, direct daarna zette ik mijn tegenstander flink in de hoek:

Na 25. Ld6 had zwart op kunnen geven. Het gespeelde 25. La2 was een efficiënte zelfdoder. Stranden in het zicht van de haven, het is een way of living.

Maar toch, we wonnen nog ruim. Invaller Arjan (Theo Bakker was ziek) stond lang onder druk maar scoorde het winnende halfje. Ik heb geen idee hoe, maar ook Arnaud scoorde een half punt !! Wat een aanwinst, welkom in het derde jongen. En dan de arme Martin, hij stond een pionnetje achter maar maakte lang en goed het spel, de sterke Andre Meester liet zich echter niet intimideren en won het eindspel. 23:30 waren we klaar.

Niek

5 opmerkingen:

  1. ole ole ole ole ole ole ole ole!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Netjes hoor, maar het is toch Arnaud?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. klopt, niet met een o, nu is het goed
    Niek

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooi luitjes, lekkerre start!
    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om al die partijen te zien!

    Ik heb nog geen rating, dus gemiddelde van ENPS klopt niet volgens mij.

    Koning altijd ontwikkelen voor de torens toch?

    Gr! Arnaud

    BeantwoordenVerwijderen