roterende banner

maandag 2 november 2009

Laatste avond rapidcompetitie

Het beloofde een spannende avond te worden, op meerdere fronten. Een knetterende spanning ontlaadde zich geregeld in felle bliksemschichten die oversloegen tussen de Quibus en de Oranjekerk. Ik beperk me hier tot de Quibus, waar de laatste ronde van de geïmproviseerde rapidcompetitie werd gespeeld. Mark, koploper, was nog altijd op vakantie. Naaste belagers Sanne en ondergetekende moesten respectievelijk 3 en 3,5 scoren om op gelijke hoogte te komen. Omdat de Club Kanonnen in de Oranjekerk de Laurierboom poep gaven, of gewoon afwezig waren, leek het een echte puntenrace te gaan worden tussen Sanne en mij. Helaas, in de voorlaatste ronde knapte Sanne onder de bovenmenselijke spanning (drank en drugs hadden daar niets mee te maken) en Ingeborg hakte de verbrouwereerde titelkandidaat ongenadig van het bord.
Door deze ontwikkeling en mijn winst tegen Albert ging het in de laatste ronde tussen Sanne en mij om niets. Een per ongeluk tot stand gekomen salonremise was het gevolg.
Wat mij betreft was de rapidcompetitie zeker geslaagd te noemen, vooral vanwege de opkomst van enkele nieuwe leden!
Maar nu graag lange partijen en de enige echte Interne Competitie!

Chiel 4½/5
Ingeborg, Sanne 3½/5
Remco, Albert 3/5
Roelf Jan (nieuw) 2½/5
Arnaud 2/5
Joost 1½/5
Jord, Leon 1/5
Roeland ½/5

De laatste ronde had ik Leon een bye gegeven, maar die heeft toen een potje gespeeld tegen Dirk, die kwam net binnenwandelen. Uitslag: 0-1 (Dirk wint).

Groet, Chiel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten