roterende banner

zondag 29 oktober 2006

Wantoestanden

1e Verslag, van Martin Rekelhof:

Afgelopen vrijdag is er niet en wel geschaakt. Toen ik vrijdagavond aankwam bleek dat de verbouwing niet alleen begonnen was maar ook op dat moment in volle gang. Er was een aannemer aan het werk. Ronald Post heeft nog veelvuldig overleg gehad met het aanspreekpunt van de huidige eigenaar. Zij bleek begrepen te hebben dat er op vrijdagavond niet geschaakt werd. Zij wist blijkbaar niet dat er 2 schaakverenigingen daar gestationeerd waren en had blijkbaar met iemand van Caissa gesproken (nee, op vrijdagavond spelen wij niet). De clubavond kon, ondanks het zoeken naar een oplossing, daardoor niet doorgaan. Echter Sanne en Steve kwamen op het idee om gezamelijk naar het nieuwe schaakcafe te gaan in de Jordaan. Zodoende zijn er ongeveer 12 tot 14 clubleden (bijna iedereen) daarheen vertrokken. Steve kwam toen met het idee om een snelschaaktoernooi te organiseren wat hij dan ook ter plekke heeft gedaan. Een zeer geslaagde actie van Steve. Ik ben niet helemaal tot het einde gebleven maar dacht dat Marc het gezellige toernooi gewonnen had. De computer en toebehoren zijn weer terecht en staan in het kantoortje boven zoals ik begreep.

Volgende week beginnen we dus in het Afrikahuis. Nieuwe ronde nieuwe kansen voor eenieder. Wanneer er definitief verhuisd wordt is nog niet geheel duidelijk. Het zal dinsdag of woensdag worden. Nader bericht volgt.

Met vriendelijke groet,

Martin

2e Verslag, van Ronald Post:

Oranjehuis, de laatste weekjes…..

Zoals sommige van ons misschien weten, is ENPS ergens in de zestiger jaren in het Oranjehuis gaan spelen!

Het is volgens mij tussen ENPS en de Oranjekerk altijd goed gegaan, totdat men de zaak in de verkoop deed aan de stichting de Regenboog. Jawel, een stichting die kan bestaan, vanwege het feit dat alle Nederlanders met inkomen belasting betalen.

De toekomst Oranjehuis – Regenboog betekende voor ons, dat er geen onderhoud meer was aan onze zaal. Het werd steeds donkerder. Ook hadden we steeds meer last van knipperlichten/rommel wat her er den in hoeken lag. Eigenlijk een kolerezooi dus!

Maar goed, schakers doen daar niet moeilijk over, die betaalden gewoon de huur door, zonder te mopperen.

Vorige week werden we opgeschrikt vanwege het feit dat onze kast met computer, met daarin alle uitslagen van de laatste jaren, het indeelprogramma, en mobiele telefoon gesloopt was.

Onze eigendommen waren dus zoek! Aangifte bij de politie was misschien op zijn plaats geweest! Uiteindelijk zijn er geruchten dat onze computer in het kantoortje zou liggen! Dat hoorde ik overigens bij toeval!

Communiceren blijkt niet het sterkste punt te zijn van de nieuwe bewoners van het Oranjehuis. De organisatie van de Regenboog had een schaker aan de telefoon en die vertelde dat er vrijdag niet geschaakt zou worden (ik vermoed een Caisssa schaker die niet van het bestaan van ENPS afweet).... Daarop besloot men om de hele zaak maar vast te gaan verbouwen.

Toen wij vrijdag dan ook kwamen buurten was het een grote teringzooi, bouwvakkers, werklampen, geen electra. Kortom, we konden niet schaken.

Onderzoek leerde dus dat de Regenboog had besloten dat wij niet konden schaken omdat een schaker verteld had dat er vrijdag geen schaken was in het Oranje huis.... belachelijk! En dat terwijl men een ingang heeft naar het ENPS bestuur. Communiceren met hen, lijkt mij normaal.

Je kunt namelijk ook aan een huisvrouw in Heerenveen vragen of er schaken is in het Oranjehuis ... natuurlijk hoor je ook nee.

In ieder geval kwamen er 20 schakers voor jan-lul naar het Oranje huis. En degeen die hier schuldig aan is... de Stichting de Regenboog.
Overigens, hoop ik dat we de laatste maand nog huurschuld hebben aan de Oranjekerk, ik zou zo zeggen niet betalen. Zij zijn medeplichtig

Oranjekerk – ENPS, relatie van 45 jaar. Stijlvol einde!

Ik denk dat een sorry van de stichting op zijn plaats is.
Financiele schade? Eigenlijk wel
In ieder geval twee weken zaalhuur, maar ook compensatie vanwege het feit dat 20 mensen uren kwijt zijn geraakt met niets!


PS, gelukkig nog een positief ding voor de Regenboog.
Communiceren staat bij hun, zoals door ons gezien, op een bedroevend niveau. Gelukkig hebben ze daklozen als klanten. Die hebben geen adres, dus daar hoef je niet mee te communiceren.

Agenda: Vrijdag schaken we in het

Afrikahuis
Tel. 020 - 6736583
Van Ostadestraat 270 - 1073 TV - Amsterdam


Maar voordat we daar in kunnen.... moeten we verhuizen. Er zijn geruchten dat we dat dinsdag om 19.00 gaan doen. Maar is dat ook zo?

Het lijkt mij handig als het bestuur hier iets over kan zeggen, want we hebben hier wel wat handjes voor nodig!


Ronald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten