roterende banner

woensdag 1 november 2006

Verhuizen, extern en cup

Schakers,

Even in het kort de stand v zaken rond de verhuizing.

Dhr. Timmermans -beheerder vh Afrikahuis- is alleen op vrijdagmiddag beschikbaar voor onze verhuizing. We hebben hem nodig omdat we nog geen eigen sleutels vh pand hebben. Oftewel vrijdag verhuizen dus en niet vanavond! [NV: Jan schreef het op Dinsdag]

De bridgers zijn al verhuisd en hebben de hele voorraad met bijbehoren meegenomen. Dat is mooi. Wat ons nog rest zijn dus echt alleen de schaakspullen: twee kasten vol materiaal + pc + één (zware?) metalen kast.

Ik moet nog contact opnemen met de Makom hoe laat we terecht kunnen in het Oranjehuis. Zelf denk ik dat de verhuizing zal plaatsvinden rond 1800 uur. Hoe meer mensen meehelpen hoe sneller het gaat.

Wacht nog nader bericht af.

Jan de Vries.

Extern
Als je wint is het leuk om een verslag te schrijven, na een verloren pot is dat echter een stuk minder leuk. Vandaar een korte impressie deze keer:

We verloren dus, niet kansloos overigens, zeker niet. Halverwege was ik zeer optimistisch. Op bijna alle borden hadden we mooie actieve stellingen. Alleen Peter Kersten vond ik al snel minder staan. Hij kwam het niet meer te boven.

Marco Wielemaker, een half uur te laat, stond prachtig. Een pion en twee lichte stukken waren diep doorgedrongen in de vijandelijke linies. Mastenbroek had een actieve stelling, maar de tegenstander ook. Eric stond lekker en, zo bleek in de analyse, stond inderdaad ergens gewonnen. Victor had wat spanning op het bord in het middenspel, maar was niet kansloos... toch werden het allemaal nullen.

Schitterende lokatie trouwens, waar Wachter is gehuisvest. Wachter is de bedrijfsschaakclub van De Nederlandse Bank, DNB, en het is wel weer duidelijk waar onze spaarcentjes terechtkomen. Schandalige organisaties, die banken.

Cup
Nog zo'n verslag dat maar niet gepubliceerd wilde worden: de verloren Cup-wedstrijd. We kwamen oersterk op, drie (ex-)clubkampioenen aangevuld met Gary de man van 2300. De wedstrijd verliep goed, we hadden met 3-1 moeten winnen volgens de spelers. Maar Jan gaf een stelling met drie pionnen meer weg en zo ging Steve mat terwijl de vlag van de tegenstander ook viel. En dat nadat ie gewoon de hele tijd goed stond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten