roterende banner

zaterdag 4 november 2006

Operatie geslaagd!

Wat een voltreffer, dat Afrika Huis. Hoewel het van de buitenkant (naar mijn mening dan) on-amsterdams-lelijk is, blijkt het van binnen prachtig. Het is op de beganegrond, het gebouw heeft een leuke indeling, is ruim, licht, heeft diverse zitjes, er is een TV, en een fantastisch binenplein voor rokers en voor zomers-buiten-schaken, etc. etc. Toch hoorde ik een paar negatieve geluiden, maar ik heb de inrduk dat die vooral uit nostalgische overwegingen voortkwamen. 40 jaar Oranjehuis, tja dat is niet niks. Ik heb een aantal foto’s gemaakt, oordeel zelf.

De leden waren nieuwsgierig, want er was een grote opkomst; er waren 22 spelers. Daarnaast was er George van der Vorst, maar die kwam alleen even kijken. Jan de Vries en Sander Schoonderwoerd waren er ook, maar alleen voor de verhuizing. Ze moesten snel weer verder, want de kwajongens hadden belangrijker bezigheden: een poker toernooi!

En er waren nieuwe gezichten: Paulo Cheroto en good old Theo Hendriks, die tegen elkaar mochten en Caissiaan Robert Jan Schaper die verloor van Steve. De overige uitslagen en stand zie je hier.

Ik speelde een leuk potje tegen Duck.
Niek - Duck

Een opgave! Ik speelde hier 21. Pd4 maar de computer zag een zet die 4½ pion meer waard was. Welke? In de partij volgde 21. ... a6 22. Pf5 Le5

Nu had ik een aardige zet, die ik wel vond. Welke?

Niek Verweij

PS: Het is natuurlijk uit puur narcistische overwegingen dat ik op deze website vaak fragmenten van mezelf toon. Maar begrijp me niet verkeerd, ik vind het erg leuk ook diagrammen van anderen te plaatsen. Mail me stellingen of geef me partijnotities, dan zet ik ze online!

3 opmerkingen:

  1. In het eerste diagram lijkt Lb5 heel sterk, na c6 is Pd6 dodelijk en na L*b5 D*b5 c6 is Pd6 nog steeds dodelijk ivm het aftrek schaak. In het tweede diagram is waarschijnlijk Ld6 de aangewezen zet. Prachtige compositie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jan en ik hebben ons gezicht niet laten zien hoor! Om 14.00 's middags zaten we al te pokeren in het casino...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kees heeft het helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen