roterende banner

dinsdag 10 oktober 2006

De eerste van het eerste!

TAL/DCG 3 – ENPS 1

Het feest zou op 9 oktober weer beginnen met een potje uit tegen TAL-DCG.
Ik begreep achteraf dat er een paar van het 2e naar het derde waren gegaan. Er werd dus wel het eea verwacht van onze tegenstander. Maar wij bleken toch een wat hogere gemiddelde rating te hebben (Gary niet meegerekend) 1860 om 1853. Met Gary erbij was het 1915 om 1853.
Maar ze hadden, net als wij, een paar invallers nodig. Wij hadden als invallers Erik en Gary.

Verder spelen bij ons Bas en Mark dit jaar met het eerste mee. Ron zijn we even kwijt en Bert kon niet, misschien dat we Ron terug kunnen lokken als we rookloos gaan spelen!

De pot

Peter speelde aan 5 tegen invaller Chris van Bockel (1903). Peter leek aardig te staan, helemaal na d6! Wat volgde was min of meer voor de statistieken. 1-0

Bas op 6 leek in gevaar. De tegenstander, Andy Gerritsen (1835) had een gevaarlijk ogende aanval op de koningsvleugel. Maar zo als bleek achteraf, bij de analyse, was Bas nooit echt in gevaar. Hij verdedigde zich knap onder het genot van af en toe het pikken van wat hout.
2-0

Onze invaller Gary K. speelde op bord een. Trouwens …. Een geweldige schaakvoornaam zou ik zo zeggen. Onze nieuwe man speelde een prima partij. Maar zijn tegenstander Jos Kooiker (1900) ook. Tot ver in het eindspel was het niet zeker of we het potje zouden winnen.
Maar een klein foutje werd door Gary op keurige wijze aangepakt! 3-0 Wat een aanwinst voor ons deze man!

Regis speelde op 2 een rustige en nette partij. Had geen voor of nadeel. Met 3-0 achter en niet al te veel tijd voor onze man, bood de tegenstander Erik Dekker (1899) remise aan. Regis kwam nog even met mij overleggen…. We waren beide blij met het aanbod! 3,5 – 0,5

Steve op 3 speelde tegen Piet Kooiman (1888); kwam in het vroege midden spel een pion voor, later nog een.
Hij moest vervolgens wel wat in de verdediging, maar uren later was daar toch een punt!
Gewonnen! 4,5 – 0,5

Mark speelde op bord 7, kwam slecht uit de opening maar streed door. Uiteindelijk werden de problemen opgelost en kwam mark in een beter eindspel. Dat won ie 5,5 – 0,5
Een grappig incident was hier dat de tegenstander, Lucien Purperhart (1785) met 2 biertjes aankwam, en die vervolgens aan zijn kant had neergezet. Proost zei ie. Mark reikte dorstig naar een van die twee biertjes ver weg….. en toen vertelde de tegenstander dat het zijn biertjes waren….. erg leuk!

Erik op 8 speelde weer een mooie partij, vlak voor het einde stond ie op het punt om te gaan oogsten … en toen…. Een foutje! Weg voordeel, nog wel gelijk waarschijnlijk.
Erik had wel minder tijd, en bood remise aan. Dat vond de tegenpartij, Marlo Coolen (1735) ok 6-1 (mooi niet)

Als laatste Jan op 4, hij kreeg een gambiet pion en gaf die niet meer terug. Na een zeer zware en moeilijke opening was daar uiteindelijk bevrijdende D5.

Jan stond goed, voor in tijd. Die situatie bleef tot het einde zo, alleen tot was op het laatst nog een tegen 0 minuten, van zijn tegenstander Jeroen Cromsigt (1872). Goed gedaan Jan, het liep gelukkig weer eens goed af. Volgens mij had je dit nodig kerel, ik ben er erg blij mee!

7-1….. wat een start jongens, heerlijk!



Ronald

Supporters? Jawel er waren er twee! Rimme en Susan. Leuk!

4 opmerkingen:

  1. Pion 1 - Nieuwendam 2 ended(4-4)

    Regis

    PS
    I'm really ashamed I cost the team half of the points we left on the table (0.5 out of 1)!! :-)
    Will try to do better next time....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En nog een supporter! Goed gedaan jongens, toen ik de uitslag gister zag heb ik even staan dansen ;-) Good job!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wanneer kom je weer eens buurten trouwens, volgens mij sta je opgesteld tegen de wachter

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kom naar het kampioensfeest!

    BeantwoordenVerwijderen