roterende banner

maandag 16 januari 2006

wedstrijdverslag vrijdag de dertiende

ENPS 4 - Grasmat 2, in mineur
Na een totaal zinloze avond tegen Grasmat 2 op 9 december van het vorige jaar, waar de bezoekers slechts vier spelers op de been hadden kunnen helpen, werd naar de regels besloten dat de wedstrijd ENPS 4 - Grasmat 2 op 13 januari diende te worden overgespeeld. De wedstrijden die die avond, tegen beter weten in, toch waren afgewikkeld telden niet mee. De straf voor Grasmat bestond verder uit een boete van € 25.- en een reglementaire korting van twee matchpunten. Als benadeelde club, wij toch tenslotte, schiet je er niets mee op. Je moet gewoon overspelen.

Frustratie alom dus, maar, zo was de overtuiging, we zouden ze zeker terug pakken. Zie alleen al de officieuze stand van die avond (2,5-1,5 in ons voordeel) en daarbij het feit dat het toch niet zo kan zijn dat de vereniging die niet eens in staat is voldoende spelers op te trommelen, later alsnog de overwinning naar zich toe zou halen... Dat ging ons ENPS'ers, wij belangeloze liefhebbers van de schone schaaksport, toch echt boven de pet. Onvoorstelbaar, ondenkbaar, verwerpelijk zelfs de gedachte dat we zo tekort zouden worden gedaan.

Je voelt het al aankomen, aan het einde van de avond van de herhaling keken we elkaar een beetje verdwaasd aan, terwijl de sluwe straatvechters van het godvergeten Grasmat elkaar al lachend op de schouder klopten, druk pratend nog een biertje haalden en ons - wij, die ENPS'ers, u weet wel - ondertussen ongevraagd van advies dienden teneinde de analyse over het gebeurene nog wat aan te scherpen. Er was sprake van een open g-lijn volgens de een, de ander had zelfs nog iets over het hoofd gezien dat, alstie dan misschien, de uitkomst nog zeker versneld zou hebben. Nee, dan mochten we nog van geluk spreken. Godverdegodver, een boer met kiespijn is er niets bij, zelfs drank bood geen soelaas meer in dit tranendal.

Wat was er gebeurd? Nou, om te beginnen bleek dat de vingeroefening van 9 december slecht had uitgewerkt: Jan, Martin, Victor en Duck waren toen goed voor 2,5 punt; afgelopen vrijdag zat het ze echter een beetje tegen. Nul punten op de eerste vier borden was de score, om precies te zijn. Dezelfde score gold voor Marc Fynheer die, gezeten aan het laatste bord de winst aan de tegenstander moest laten. De borden 5, 6 en 7 met respectievelijk Cornelis, Albert en Dick wisten gelukkig wel te winnen, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-5.

De stand in de competitie word je ook al niet vrolijk van. We staan nu onderaan, evenveel match- en bordpunten als Grasmat. Maar ja, het onderlinge resultaat hè, dat telt ook nog. En neem rustig nog een slok, want de gifbeker is nog niet leeg. Blijkt namelijk dat we de zwakste tegenstanders al hebben gehad. Het vierde zal zichzelf dus moeten heruitvinden zo lijkt het, wil degradatie worden afgewend. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 31 januari, tegen Volewijckers 2.


De scores:

Martin 0 - 1 Rob Gallenkamp
Duck 0 - 1 Gerrit Determan
Jan 0 - 1 Wout Kranendonk
Victor 0 - 1 Erdwin Spits
Cornelis 1 - 0 Hans Gritter
Albert 1 - 0 Louis de Loos
Dick 1 - 0 Harald van Berkel
Marc 0 - 1 Gerard Visser

Rimme Rypkema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten