roterende banner

zaterdag 15 juli 2023

Science Park

Amsterdam Science Park is vandaag begonnen. Dat wordt weer smullen komende week. Ik maak later nog een lijstje met deelnemers&links, maar ik wierp al even een snelle blik op de deelnemerslijsten en zag Victor, Daan P, Martin R, Ardin, Aran - de namen die je al verwachten zou. Maar er zijn er vast meer. To be continued

https://amsterdamchess.com/

Victor in karakteristieke pose, ACP 2018

33 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Haha die Daan, wat is dat toch een mooi figuur. Als het over politiek gaat fluit ie ons terug, 'laten we het bij het schaken houden heren'. Maar zodra het om blote vrouwen gaat ... 😂

      Maarr! ik had dacht ik al eens eerder een blogje gepubliceerd met een naaktfoto. Maar ik kan die niet meer vinden - weet iemand nog welk bericht? Het ging in elk geval om deze foto:
      https://www.artsy.net/artwork/julian-wasser-marcel-duchamp-and-eve-babitz-playing-chess-at-the-pasadena-art-museum-1963

      Verwijderen
    2. Mooie foto, maar waarschijnlijk op de site gezet voordat ik lid was...en wat die blote vrouwen betreft? Ik ben gewoon een natuurliefhebber. Ga natuurlijk niet zeggen wat ik stem want dat is politiek 😂😂😂

      Verwijderen
  2. Ga nou maar eens een keertje winnen Coen Moulijn !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet je wel tegen wat voor talentje ik vandaag speelde en verloor??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij hebt van mijn beste (oud) leerling verloren Daan ;)
      Hij krijgt nu lessen van IM's

      Verwijderen
    2. Anoniem hierboven is Steve

      Verwijderen
    3. Vandaag won hij een hele mooie partij tegen Gijs Bon....

      Verwijderen
  4. Een 12 jarig onderdeurtje afkomstig van Caissa ,die moet je gewoon doormidden zagen 😉 Beste Daan net zoals Rinus Israel dat vroeger op het voetbalveld deed ! Je moet wel zorgen dat Johan van der Maas het niet ziet ,want die is daar jeugdtrainer .ðŸĪŠðŸ˜œðŸ˜Ž

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ventje (heel aardig overigens) is 11 jaar en nog geen 12 en heeft een KNSB-rating van 1898.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Niek, ik zat nog ff te kijken naar ENPS-deelnemers, maar ik zie alleen Dick Lagrand die zich voor de weekend-vierkamp heeft ingeschreven, dat is het volgende weekend. We zijn wel eens met meer ENPS-ers vertegenwoordigd geweest, valt nu dus een beetje tegen.
    En waarom doet die gepensioneerde Indo niet mee? Beetje commentaar leveren vanaf de zijlijn maar lekker thuiszitten? 😜

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik mis bijvoorbeeld de heren Jildo Kalma, Steve Michel & Rob Lange, en had gehoopt op deelname van Bottema junior. Wellicht goede redenen voor de afwezigheid, maar toch jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe niet mee dit jaar omdat de partij om 11 uur beginnen.
      Ik heb geen tijd om normaal te lunchen (tussen 12 en 14). ;)
      Ik ga wel een toernooi in Riga spelen over een paar weken.
      Steve

      Verwijderen
  8. En nog ff heel wat anders...kom ik terug van vakantie, blijkt die Roeland zo maar zonder wat te laten weten te zijn verhuisd. Van de buren begreep ik naar Osdorp?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Roeland is verhuisd naar Aerdenhout ,hij vond zijn oude buurt wat achteruitgaan !

      Verwijderen
    2. Ik ben verhuist naar
      Van Suchtelen van Haarestraat 31
      1068 GR Amsterdam (Osdorp)
      ROELAND

      Verwijderen
    3. Ik ben verhuist naar
      Van Suchtelen van de Haarestraat 31
      1068 GR Amsterdam (Osdorp)
      ROELAND

      Verwijderen
  9. Geen enkele grootmeester op dit toernooi in 2023 ! Wel 6 I.M en 12 F.M .Vergelijk dat met 2011 toen speelden er 11 G.M mee 5 I.M en 13 F.M .In 2011 deden van ENPS mee Kohler ( 5 punten ) Zult ( 4 punten ) en Bottema ( 3,5 punt )

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou , nou de volgende tegenstander van Daan ene Olaf Vlieger is ook al zo,n jong broekje geboren 2002 en had op zijn hoogst een elo van 1876 .Olaf komt uit Ermelo en is net clubkampioen geworden .Een voordeel voor Daan , Olaf is geen Fransman en geen leerling van Steve ! Daan gaat weer een zware middag tegemoet ( het is nu 11:30 uur en ze zijn begonnen om 11;00 uur hoop dus dat Daan dit artikel van mij nog niet heeft gelezen ! Heeft hij het wel gelezen ? Zet hem op Daan ! Laat maar zien dat Oudjes ook nog goed kunnen schaken ! Forza Daan !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helaas, in een c3-Siciliaan gaf ik (met wit) in een overigens veel mindere stelling een loper weg....Maar desalniettemin bedankt voor de aanmoediging, Bert.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Olaf speelde verleden week nog in Het Spakenburg Fish Tournement o.a tegen Loek van Wely ,Jan Timman en vele andere meesters ,hij deed het niet zo slecht ! Olaf en Matthieu zouden zomaar in de top van die B-groep kunnen spelen ! Veel spelers van 1900 en meer in die B -groep zijn veteranen een beetje op hun retour .Je hebt ongelukkig geloot Daan !

      Verwijderen
  12. In december 2022 was zijn KNSB-rating 1961!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @Daan /Steve : Niet te geloven die kleine Matthieu speelt gelijk tegen Ti De Jong ( 1608 ) TI DE JONG !! Nou is Ti een clubgenoot van die kleine Fransman ,misschien helpt ze ook bij die Jeugdschaak ? Ik schat Daan Poldermans toch hoger in dan Ti .Vreemde uitslag !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de partij nog niet gezien Bert - Steve

      Verwijderen
  14. Ja, ik heb geloof ik 1 x tegen haar gespeeld en toen vrij makkelijk gewonnen, daar maakte ze het zelf ook wel naar....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Die Olaf had trouwens in de eerste ronde ook verloren van een dame ene Josephine Damen ( elo 1592 ) Terwijl Olaf verleden week bijna had gewonnen van Loek Van Wely ( 2644 ) Je gaat morgen wel Babi Pang Pang van die Chinees maken Poldervaart ! Trouwens ook een jonkie geboren 2005 .Ik kom morgen wel even kijken !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Sorry moet wezen Poldermans ! Poldervaart is ook iemand die ik ken .😉

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Remise. Kreeg met zwart een Trompovski tegen, dacht dat ik de opening slecht had gespeeld, maar zie net thuis dat het allemaal wel meeviel. Was gelijkwaardige partij, stond aan het eind misschien een fractie beter. Ben in ieder geval van die hatelijke nul af.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik moest vandaag helaas voor hem Martin Rekelhof teleurstellen ..

    BeantwoordenVerwijderen