roterende banner

zaterdag 18 juni 2022

Tweede team geen kampioen

ENPS2 - FischerZ1 werd 3 - 5, maar toch was er taart
Extern ENPS 2
Er waren dus drie titelkandidaten, waaronder wijzelf. Vooraf dichtte we ons een redelijke kans toe op winst tegen FischerZ 1 en daarmee op een mogelijk kampioenschap. "Caissa moet het maar zien te redden, uit tegen het sterke Zukertort A'veen" zo was de redenatie. En ze redde het.

Van de drie was er maar eentje die het lot in eigen hand had, en dat was Caissa 4. Die lieten niets aan het toeval over en wonnen minimaal met 4½-3½, maar toch overtuigend (appte Dirk Goes, onze informant ter plaatse). Caissa promoveert nu naar de hoofdklasse (hun tweede is daaruit net gedegradeerd dus er is volgend jaar feitelijk geen verschil)

"Wij verliezen dus voor niks" merkte bankzitter Jildo gevat op, want ook FischerZ had niks aan de overwinning. Omdat ze vooraf net als wij titelkandidaat waren had Bert ludiek bedacht dat er taart moest zijn, was het niet voor ons, dan wel voor de Fischerzetters. Helaas bleef het bij taart eten alleen, er was niets te vieren in de Vredeskerk.

Extern ENPS 5
Victor Mailde: Het vijfde heeft donderdag met 4,5-3,5 verloren van Amsterdam West 8. We begonnen met twee-nul achter door spelerstekort. Daarna vielen er vier remises aan de lagere borden en won Adrienne aan het eerste bord. Zelf sloeg ik in een veelbelovend eindspel een remiseaanbod af. Jammer genoeg zag ik geen kans het te winnen: alsnog remise.

Intern ronde 16:
Twee partijen maar!
Het was de laatste ronde, en dit is de eindstand.    

Niek

1 opmerking: