roterende banner

zaterdag 21 mei 2022

Ronde 13

De interne:
Partijen    Ranglijst     Kruistabel
Robin won een spannende partij van Marcelo waarin van alles gebeurde: https://lichess.org/WjN2vfZW. Robin schreef er bij: "Een slordige partij. Als ik in de eindfase in plaats van Lf2, (wat eigenlijk geen goede zet was als hij de loper met zijn koning pakte) Dxe5+ had gespeeld zou dat hoe dan ook een dame verliezen voor wit. Jammer dat ik dat niet zag."

De externe:
Het eerste wint met 6½-1½ van Caissa 2. Na de twee vooruitgespeelde partijen (die Aran liet zien) stonden we ½-1½ achter. Maar vanavond wonnen we al de zes resterende borden. Met name last minute invaller Steve moet worden genoemd en geroemd. Hij werd nietsvermoedend om 20:15 opgeroepen, fietste door de regen naar de club en zat om 20:40 achter het bord. Bovendien speelt hij morgen (zaterdag) KNSB, voor veel spelers een reden om überhaubt niet te schaken op vrijdagavond.

vlnr Stefan, Steve, Peter N, Francisco, ze wonnen alle vier
Niet op de foto: Daan en Ardin, zij wonnen ook.

Kampioen Ardin heeft nog steeds 100%, met 6 uit 6 is hij dit seizoen de grote geweldenaar van het team. Daan speelde op het electronische bord, en won van Ridens Bolhuis. 

Steve mailde: 
Hier is mijn partij tegen jeugdtalent Jule Cordes.
https://lichess.org/CbsZ5uUx

Ruilvariant van het slavisch, ik was out of book na 10...h6. De witte lopers vroeg ruilen zoals ik het deed is niet het gevaarlijkste plan. Het juiste plan is Pg1-h3-f4 en eventueel g4-g5-g6.

Volgens de computer had ik lang kunnen rokeren (zet 13) en zwart kort (zet 15) maar het zag het riskant uit, beide koningen bleven uiteindelijk in het midden. Ik viel aan aan de damevleugel, mijn tegenstandster aan de koningsvleugel en het centrum was mobiel. Spannend dus en ik zat bovendien een half uur achter op de klok de hele partij.
Na zet 24 had ik nog 15 minuten over maar ik kon het initiatief overnemen en de partij door een taktiek beslissen. Ik won wel de dame maar jammer genoeg heb ik mat in 3 zetten gemist!
Steve




4 opmerkingen:

  1. Wat heeft De Laurierboom gisteren gedaan Steve ? Ja ook Paul Schipper speelde mee ! Lekker dan heb je vrijdagavond een zware wedstrijd in de Hoofdklasse SGA moet je de volgende dag aantreden voor de KNSB .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 4-4, Paul en ik gingen keihard onderuit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig was het een thuis-wedstrijd tegen Santpoort 1 ,jij speelde tegen Peter de Roode ( geb 1958 elo 2159 ) Hij behoorde vroeger tot de top van het Nederlandse schaken .Santpoort kwam met 1 N.O .en op het laatste bord iemand met een elo van 1408 ,die was dus gewoon bord-vulling .Was het van hun kant een mooie uitslag !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat 8e bord van Santpoort 1 was natuurlijk het kleinzoontje van Peter de Roode ,die kwam gewoon gezellig mee met opa naar die grote stad Amsterdam ! Die jongen is net begonnen met schaken ,zegt opa "" Jantje je moet meedoen ! "" maar opa ik kan helemaal niet schaken ! Ja zegt opa weer "" Dat weet jij en dat weten wij maar dat weet je tegenstander niet !""

      Verwijderen