roterende banner

zondag 15 mei 2022

Ronde 12

(NB: onder het kopje Int(& ext)erne competitie, (rechtse kolom) is de wedstrijdkalender geüpdate)

De interne:
Partijen    Ranglijst     Kruistabel

De externe:
Het derde verliest met 5 remises en 3 nullen. Ze staan stijf onderaan en degraderen uit de eerste klasse. Het gouden bekerteam verloor in het Hermann Wesselink College met 2,5-1,5 van Amstelveen. 

In de appgroep van het eerste postte Daan Zult over zijn nederlaag:

Hierboven stond ik prima, maar ik wilde het niet teveel vervlakken met 13. ... Pxd2
Dus ik deed 13. ... Pd6, maar toen....
ik had tot hier gekeken en dit leek me interessant, mogelijk iets beter voor zwart. Mijn tegenstander had overigens ook tot hier gekeken toen hij op d6 sloeg. Maar nu, wit speelt en wint?
(oplossing staat beneden aan, scroll door....)
Een piepjonge Arthur de Winter wint van Daan








Gemist, en ik sta ineens totaal verloren, er is geen redden meer aan. Meteen 17.Tf3 is niks, dat had ik gezien; dan Dd4 c3 Da4
Maar na 17.a4! is dat vluchtveld verdwenen, en a5 dreigt. Ik had gemist dat hij cxd6 gewoon nog een zet in de stelling kon houden. One move game in principe. Als ie a4 vooraf zou hebben gezien was het echt een goede pot van hem, maar dat was dus niet zo. Na andere zetten geeft de engine ook gewoon een klein plusje voor zwart.

9 opmerkingen:

  1. Het derde mag dan wel verloren hebben en petje af voor de borden 1 & 2, maar de invallers van het vierde hebben wel weer voor anderhalve punt gezorgd!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik speelde zelf een leuke partij tegen Bas. zet hem nog wel op de site.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Foutje bij de uitslagen intern: Ik hoorde van Jildo dat Mark van hem won

    Steve

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij die foto van Daan en dat kleine jongetje ,dacht ik in eerste instantie "" Goh wat leuk ! Daan heeft zijn zoontje meegenomen naar Amstelveen "" Blijkt toch even anders in elkaar te zitten ,het was zijn tegenstander .............................Nederlands kampioen tot 14 jaar .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toch vind ik het geen eerlijke strijd zo tegen een 14 jarige . 1) Ze drinken geen bier .2) Ze roken niet .3) Ze blowen niet .4) Ze snuiven niet !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach Bert dat halen ze nog wel in. Ik dronk mijn eerste biertje pas in 5gym...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach Daan ik was op mijn 14e al van God los ! Ik zoop ,rookte en blowde tegen de klippen op ,gelukkig snoof ik nog niet ,dat deed ik pas op mijn 15e ! Ik ben nu 73 en doe nog precies hetzelfde als toen ik 14 jaar was ,toch een geregeld leven geleid !

      Verwijderen