roterende banner

zaterdag 7 mei 2022

Ronde 11

De interne:
Peter N won weer en staat nu op 6 uit 6
Partijen    Ranglijst     Kruistabel

De externe:
Het vijfde verloor met 3-5 van VAS 4. Nipt, want bijv. Martin H gaf een stuk weg in gewonnen stelling. Marcelo zat op het electronische eerste bord en won.

28 opmerkingen:

  1. De verwachtingen bij ENPS 5 waren niet al te hoog gespannen voor de wedstrijd tegen VAS 4 ,de koploper ,het zou al mooi zijn als er 8 spelers kwamen op draven ! Hoe Bas er toch in geslaagd was een volwaardig 5e team op de been te brengen ................ ? VAS 4 had als team een kleine 250 elo punten voor op E 5 ! Toch liep het niet zo makkelijk voor VAS ! Ik gaf geen cent voor ons eerste bord Marcello, die gaf zomaar een kwaliteit weg ,daarna was Jerry Pieter elo 1775 de weg kwijt , de ene blunder op de andere volgde ,toch wel terecht op het electronisch bord van Johan te bekijken ,leuke partij ,die je vooral liet zien hoe je NIET moet schaken ! Dirk versloeg Homme de Vries ,vroeger had Homme + 2000 elo maar dat was vroeger ,tegenwoordig scoort Homme 1677 .Nieuwkomer Bart ,gelukkig bereid om mee te doen versloeg op het laatste bord iemand met elo 1647 .Jammer dat Martin zich het kaas van het brood liet snoepen ,anders had er nog een daverende verassing in gezeten ! Roeland had weer een van die dagen ,het kan vriezen en het kan dooien ,zijn tegenstander vroeg aan mij "" Thee is toch gratis ? "" .De meeste jonge mensen lopen niet meer met cash geld op zak maar betalen digitaal met hun Smart-Phone .Nee hij kon bij ons niet met zijn Phone betalen ,voor dit keer gratis ! Die thee van hem afpakken leek zelfs mij een brug te ver ! Van de overige partijen heb ik niet veel meegekregen maar waar waren Robin en Richard ? Robin is toch de topscorer van E 5 ! Volgende week ENPS 3 thuis tegen het ijzersterke Amstel 1 ,ik voorzie weer een klein drama of ben ik te pessimistisch ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En de donderdag daarna tegen de koploper (VAS 2)....

      Verwijderen
    2. Fijn die opbeurende/motiverende beschouwingen.
      Theo

      Verwijderen
    3. Ach Theo, het derde heeft gewoon de pech dat het in een veel te sterke poule zit, kan gebeuren...

      Verwijderen
    4. Kijk eens met een schuin oog naar die Hoofdklasse .Dat Oosten -Toren verloor op 3 mei met 8-0 van Caissa .Hun topman is Theo Gosman elo 2016 .Theo heeft alle 6 wedstrijden gespeeld voor zijn cluppie en ze ook allemaal verloren .Is er een man overboord ? Springt Theo misschien binnenkort van de brug af ? Of springt hij misschien wel voor de Metro ? Welnee Theo schaakt gewoon lekker door ,hij heeft gewoon heel en heel sterke spelers gehad ,geeft toch niet ! Misschien verliest Theo ook wel zijn 7e wedstrijd ( Tegen ENPS) maar Theo komt wel opdagen .Meedoen is belangrijker dan winnen heeft Theo boven zijn bed hangen !

      Verwijderen
  2. Is met Bitcoins betalen mogelijk Bert?
    Op dit moment is een bier 0.0000746487 BTC waard ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pas possible Mr Michel ! Pas de Bitcoins juste du cash ! Beurre avec le poisson ! Au fait ,nous sommes bon marche avec du the ,0,75 centimes d,euro .Si vous buvez un the sur la terasse du Majestic t/o Le Dam ,vous perdrez 6.5 euro . 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die tegenstander van Roeland zat bij mij ook te klagen over hoge parkeerkosten ! Hij had 12 euro betaald ! Dus behalve dat ik de koffie en thee verzorg en de deur in de gaten houd ,fungeer ik ook als klachten -loket van de Dienst -Parkeerbeheer ! Het moet niet gekker worden ! 🤣Maar voor een job pas ik ,welke ? nou team-captain er zijn er dit jaar al 2 in het ziekenhuis beland ,het is een hell of a job ! Spelers komen niet of bellen 1 minuut voor 20:00 uur "" Sorry ben verhinderd ! "" Ik ga nog liever vechten in de loopgraven van Oekraine dan mij opgeven als team -captain ! 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor de thee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niks te danken hoor Anoniem ,echt gratis was het niet ! 😂 Heb die thee gewoon bij je tegenstander ( Roeland ) bijgeschreven .Er is een spreekwoord "" Het komt uit de lengte of het komt uit de breedte !"" 😊

      Verwijderen
  6. Wat heeft het 4de gedaan tegen Pegasus?
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rekelhof? Hulsing? Jones? Maar ik ben ook benieuwd!
      Niek

      Verwijderen
    2. Martin Rekelhof :-)

      Verwijderen
    3. Dankjewel, en binnen 3 minuten al antwoord, doet me deugd Martin!

      Verwijderen
    4. Een ongelukkige 5 1/2 - 2 1/2 nederlaag. Alleen te wijten aan wat kleine onoplettenheden gedurende de partijen.

      Verwijderen
    5. Tsja kleine onoplettendheden. Pieter stond begreep ik gewonnen, helaas door een misser toch (onnodig) verloren.
      Zelf speelde ik tegen iemand met een rating van 0 maar hij vertelde dat hij een tijdje was gestopt en in het verleden 1800 was...heb mijn partij door Fritz laten beoordelen, eigenlijk was er tot het eind niet heel veel aan de hand maar de tijdnood nekte me...Van Gerben begreep ik dat er daar wel sprake was van een kleine onoplettendheid.
      Maar niet getreurd: we staan 4,5 bordpunten voor op Amsterdam West 6, die moeten nog tegen Oosten Toren 2, neem aan dat ze daar niet van winnen, dus in de laatste ronde moeten wij ze op minimaal remise houden, dan handhaven we ons. Moet lukken lijkt me...

      Verwijderen
    6. Het zou handig zijn ,als een deskundige ( Bas ? Michiel ? Kees ?) hier even uit de doeken gaat doen : HOE JE REMISE MOET AANBIEDEN !! Waarom stel ik die vraag ? Vraag dat maar aan mijn vriend Gerben en zijn tegenstander ( Vooral zijn tegenstander begrijpt er geen Nasi-Bal van )

      Verwijderen
    7. Gisteren 12 mei 2022 werd de ultieme TOP-wedstrijd gespeeld tussen VAS en Caissa om het kampioenschap van de SGA ,bij Caissa was ook nog eens aanwezig de voorzitter van de SGA ,Pijlman ,hij speelde op bord 7 .Spannende wedstrijd ? Vocht Caissa voor hun laatste kans ? De dood of de Gladiolen ? Hadden die Caissa spelers allemaal een mes tussen de tanden ? Helemaal niets van dit alles ! Caissa kwam doodleuk met maar 5 spelers opdraven ,3 spelers hadden een snipperdag opgenomen of hadden meer zin ineen spannende film op t.v of iets anders .In ieder geval Bord 1,2 en 8 werden vrijgelaten .Zonder dat er maar 1houtje verplaatst werd stond Vas al met 3-0 voor ! Vas "" won "" uiteindelijk met 6-2 .Kan mij niet voorstellen dat Vas hier erg content mee was !

      Verwijderen
    8. Als je goed hebt opgelet en bij de uitslagen gaat koekeloeren ,zie je ,dat er in de Hoofdklasse nog geen 1 N.O . is genoteerd .Tot die historische dag 12 mei 2022 .Tijdens ""DE"" wedstrijd van de week ,maand ,jaar ,eeuw .De wedstrijd om het kampioenschap van Amsterdam tussen het aloude Vas en het ietsje minder oude Caissa ,de vonken zullen er wel van af slaan ,zul je gedacht hebben ! Kwamen er doodleuk 3 spelers niet opdagen ,weet natuurlijk het fijne er niet van ,dus wil niet meteen een conclusie trekken ,misschien is er iets ergs gebeurt ( hoop het niet ) enfin dit muisje zal nog wel een staartje krijgen .

      Verwijderen
  7. Willem H vs Marco W
    https://view.livechesscloud.com/#ff66a4ee-712d-4d1f-981e-f25c380626cc

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zag net dat op de site van CaÏssa een verklaring staat voor de betreurenswaardige gang van zaken....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja klopt Daan ,het kwam hierop neer : Teamcaptain ging op vakantie ,wees een vervanger aan ,die werd ziek ,vervanger wees ook weer een vervanger aan ,die maakte er een puinhoop van ! Er is een Nederlands spreekwoord "" De beste boodschapper is de man zelf "" Wij ( ENPS ) mogen blij zijn met zo,n teamcaptain als Victor ! 😎

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Trouwens dat ENPS 3 weerde zich vrijdag kranig tegen een op papier veel sterkere tegenstander ,De Amstel 1 ,5 remise waarvan misschien de mooiste is die van Marco tegen de sterke Hensbergen ( 2009 elo ) Theo deed niet voor Marco onder en speelde met zijn 1697 elo tegen een 2007 elo ook remise .Goed zo Theo ! Ook Misha ,Albert en Gerben gaven zich niet zo maar gewonnen alle drie remise .De beide Martins naast elkaar gezeten op bord 3 en 4 konden het helaas niet bolwerken ten hun sterke tegenstanders respectiefelijk 1973 en 1920 elo ,geen schande heren ! Het schrijnends was het elo verschil tussen Robin ( 1293 elo) en Carel Kok ( 1949 elo ) liefst 656 punten verschil ! Dat Amstel gaat wel kampioen worden maar echt cadeau kregen ze het niet van E 3 en gelukkig geen een N.O .Trouwens leuke mensen die van de Amstel en ze lusten wel een biertje ,waarvan acte !

      Verwijderen
    2. Ja Bert, ze heten niet voor niets Amstel. Anders was het wel Douwe Egberts....

      Verwijderen
    3. Toch hebben ze ,de Amstel dus een klein probleempje als ze kampioen worden in 1 A want de zelfde personen spelen ook in de 3e klasse KNSB ,dus onze spelers Martin R 1545 elo , Albert ( 1560 ) Gerben ( 1614 ) en arme Robin ( 1292 elo )
      speelden dus tegen een derde klasser KNSB .Ik bedoel dus als de Amstel kampioen wordt ,spelen ze volgend jaar in de Hoofdklasse SGA en die is Qua kracht vergelijkbaar met 1e Klasse KNSB ,hun spelers worden overwerkt ,overstresst en veel reserves hebben ze niet .Toch wens ik ze veel succes .

      Verwijderen
    4. Om een voorbeeld te geven ,als je in de KNSB speelt op zaterdag dus ,ben je de hele morgen ,middag en avond bezig .Stel je hebt als Amstel 1 net een zware avond achter de rug in de Hoofdklasse SGA op een vrijdag tegen ENPS 1,moe en afgemat duik je je bed in ,om s,morgens weer vroeg op te staan vanwege de KNSB klus om 14:00 uur ,bedenk dat dat de zelfde spelers zijn ! Amstel 1 ( KNSB) en Amstel 1 (SGA ) zijn de zelfde spelers .

      Verwijderen
    5. ENPS heeft ooit op een blauwe maandag KNSB gespeeld ,toen moest je toetreding tot de KNSB nog verdienen ,tegenwoordig laten ze iedereen toe ! De algemene teneur op de club was toch "" Dat was eens maar nooit meer ! ""

      Verwijderen
    6. Nou het lag volgens mij iets genuanceerder, Bert.
      Zie http://schaakclub.blogspot.com/2015/05/enps1-in-de-knsb_2.html

      Verwijderen