roterende banner

zaterdag 25 september 2021

vierde ronde interne

Uitslagen   
Stand

Johan was oneven en zei misschien voor een verslag te zorgen. Ik hoop dat het nog lukt, hou de website in de gaten. (UPDATE: het is gelukt, zie onder) Johan was trouwens sowieso weer goed bezig gisteren, hij regelde de techniek zodat Mark Hecker en Bas Jonkers (½-½) op het live bord konden spelen.

De output van dat livebord van DGT heeft iets vreemds. Het uiterlijk is mooi, heel goed natuurlijk, maar er is maar één livelink. Iedere keer dat je die gebruikt wordt de vorige partij overschreven. Het lijkt volledig onmogelijk om een oudere partij te bewaren, wat Kees vorige week de opmerking ontlokte: "Bij DGT hebben ze een echte hekel aan schaken"

Een van de problemen die je meemaakt als huisfotograaf van ENPS is dat de mensen hun hoofd diep in hun handen ingraven. Vaak zelfs nóg dieper als de geconcentreerde speler me ziet staan met mijn telefoon in de aanslag. Maar gisteren niet:
Theo Bakker (B) - Storm Verweij (C) 1-0
Kees Bakker - Martin Hulsing (C) 1-0
... en nu Johan neemt het woord over:
Wat opviel aan de schaakavonden van vorige vrijdag en deze was dat gulzig een pion opeten je de partij kost. Was het vorige week Niek die direct na pion winst ten onder ging nu won Mark(die wat ziekjes aan het bord verscheen) vanuit de opening een pion maar kwam passief en verloren te staan.

Bas had een zet moeten wachten , voordat ie een pion won , nu werd het door een valstrik als nog remise.

Lujein tegen Stefan : De loper van Lujein stond gepend t.o.v de koning , Stefan won het stuk en daar mee de partij. Bij Roeland tegen de Rob bood Roeland remise aan maar Rob accepteerde het niet omdat Roeland beter stond en gebood hem verder te spelen.

Niek vs Michiel werd een Aljechin , het leek er op dat de zwarte koning met veel stukken werd belaagd en niet verdedigd kon worden. Kees vs Martin , hier “offerde “ Kees een loper voor een paardvorkzet . Martin ging er niet op in , zijn stukken stonden te veel op een kluit en konden niet bevrijd worden.

Bij Jildo vs Peter zag ik de Dame en Koning van Jildo op 1 diagonaal , Peter kon dan een loper op de diagonaal zetten 1 – 0 Peter. Albert tegen Francisco duurde het langst leek een verrassing te worden. Albert weerstond de aanvallen van Francisco kranig kwam 1 pion achter te staan voldoende voor de winst van Francisco. Gerben en Ron was een strijd van loper en Toren(Gerben) vs Dame(Ron) , dat evenwicht werd niet verbroken . Van de andere partijen heb ik te weinig gezien om er iets van te zeggen.

Ik denk dat het liveboard wel meerdere “links” kan aanmaken , het kan ook pgn bestanden aanmaken , maar ik ken nog niet alle mogelijkheden.

Verder waren er klachten over de nieuw gekochte Cola , ik drink en ken dat bocht niet. De cola drinkers zullen moeten wachten totdat frisdrank specialist Bert terug is.

12 opmerkingen:

  1. Die twee ,eerste van Links bovenaan en die tweede eerste van Rechts bakten gewoon zoete broodjes met je Verweij ! Volgens goed ingelichte kringen zijn het Banket Bakkers !................. Eh wacht effe HET IS THEO !! eerste van Links bovenaan .Welkom Theo ! Beide Bakkers hebben gewonnen .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om een partij live te kunnen volgen, misschien is het een idee om een permanente link te zetten?

    Bas heeft mazzel gehad want na 9.Df3 kon hij al terug naar huis ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Na nader inzien is het niet so simpel :)
      Ik had alleen maar de variant met 9...Pxc2 gerekend, maar volgens mijn engine is 9...Lxc3 10.bxc3 het taaiste voor zwart. Moeilijk allemaal, ik snap wel de praktische beslissing van Mark achteraf.

      Verwijderen
    2. Na 9. Df3 volgt 9. Df3 - Pce5 .

      Verwijderen
    3. 9.Df3, niet 8.Df3 Johan.

      Geen commentaar/ analyse van Bas of Mark? Dit was wel een spectaculaire potje

      Verwijderen
  3. Vraag: nu dat de anderhalve meter afstand maatregel opgeheven is, is het mogelijk om gewoon langs te komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Frisdrankspecialist Bert ??? Ik sta op met een biertje en ga naar bed met een biertje ! 😜 Maar Johan zal bedoelen de Inkoop ! ja die ons omringende Supermarkten zijn peperduur ,denk dat Johan die cola bij de ALDI had gekocht ,ja dat is bagger .Ik koop die frisdranken in bij DIRK 3 ( slijterij) + 35 % goedkoper dan Albert Heijn en de COOP ,enig nadeel je moet ze per tray kopen ( 24 stuks ) Volgende week is er weer Cola regular ,cola suikervrij ,cassis ,7-up en nog veel meer .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie je Bert? je komt een paar keer niet op de club en wordt gelijk gedegradeerd naar friesdrank specialist.

      Verwijderen
  5. Vanavond de partij Ailko van der V vs Gerben S
    En deze keer wordt de voorgaande partij niet overschreven.
    De partij Mark vs Bas blijft behouden.

    kopieer onderstaande link en plak deze in je browser.
    https://view.livechesscloud.com/#38721eba-541f-4ad1-b3f2-e3d360378499

    BeantwoordenVerwijderen