roterende banner

zaterdag 15 april 2017

Verslag "dubbelspel schaaktoernooi"

De nieuwe kast
Terwijl de lente al menig bloem in de parochietuin heeft versleten vind er in de parochie op veertien april een dubbelspel schaaktoernooi plaats. Er doen acht koppels mee.
Steve plus Victor
Bas plus Dick
Adrienne plus Ron v.L. (Niek)
Martin plus Michiel
Albert plus Ron H.
Rimme plus Frank
Pieter plus Rob
Boudewijn plus Tom

De partners binnen één koppel doen om de beurt een zet. Elk koppel speelt één keer blitzschaak (vijf minuten per kant van het bord) tegen elk ander koppel. Er werden dus zeven rondes gespeeld. De winnaars zijn: Martin en Michiel met 14 punten. De eerste plaats werd beloond met uitgelezen wijnen uit de privécollectie van de voorzitter. Steve en Victor werden de tweede met 13,5 punten, Bas en Dick werden derde met12 punten. Boudewijn en Tom eindigden als laatste. "Wat doe je ongelukkige?!" Riep Tom toen Boudewijn een dame offerde. "Snap je niet dat wat Niek suggereert niet in ons voordeel is?!" Aan de andere kant van de zaal werd ook een suggestieve opmerking gemaakt. "Ik zou die koning in de penning laten staan." Zei Frank tegen Dick. Dick liet zich niet beïnvloeden en deed een winnende zet.

Eerbetoon aan Johan en Niek die binnen vier blitzrondes een schitterende nieuwe kast voor de club hebben gebouwd. Niek deed de laatste drie rondes mee, nadat Ron v. L. de strijd verlaten had, en gaf in de laatste ronde een assist aan Adrienne voor een schitterende mat.
Volgende week geen schaakvermaak.
Jullie verslaggeefster Asha.


12 opmerkingen:

  1. ohja, en niet te vergeten: de nieuwe leden van de grasmat. Adrienne en Martin lieten alvast hun gezicht zien, met de mededeling dat hun vereniging er mee stopt en dat ze heel graag bij ons verder schaken. het werd een leuke avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jee hee, dat vind ik toch wel groot nieuws. Aan de ene kant heel erg dat de club Grasmat, met een volstrekt unieke identiteit, verloren gaat. Aan de andere kant verheugend dat ze juist ENPS kiezen om mee verder te gaan. Om hoeveel leden gaat het? Moet ENPS nu een zesde team gaan overwegen?!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van bas begreep ik dat 12 grasmatters de overstap willen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. extra team, extra tafels... wordt een gezellige boel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien is het een idee om 5 klaptafeltjes en 10 klapstoelen te kopen bij Ikea ( en op te bergen in de kelder)Kan ons niet echt de kop kosten per slot van rekening gaan ook de kantine-opbrengsten omhoog.

      Verwijderen
  5. Heel mooi en Adrienne is ook een prachtmens!Qua schaken is ze ook stappen vooruitgegaan,daar winnen onze 2 e en 3e teamspelers niet zo makkelijk van.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik moet wel ff aan de gedachte wennen hoor. Dan zijn er dus vijf grote Amsterdamse clubs. Caïssa, A'dam West, Almere, VAS en... ENPS! Laten we Zukertort achter ons, in aantal teams dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ..... en dat zijn de voordelen van onze (licht anarchistische) populaire schaakschool...... Forza ENPS!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gezellig verhaaltje maar wel erg sneu dat Grasmat er mee gaat stoppen. Maar wat niet meer gaat. Maar 12 nieuwe spelers.... geweldig. E6 volgend jaar? Moet kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Welkom aan alle Grasmatters. Zijn er eigenlijk ook Graspatters?

    Ander punt: kan iemand het programma van komende vrijdag en de weken erna duidelijk maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb al meerdere keren aan Niek een link (aan de rechterkant) naar het interne programma gevraagd maar vooruit...

      https://3.bp.blogspot.com/-NrxCPLaU0Ug/WFMG83e-hrI/AAAAAAAAG9g/Mx9hw-t6dBUHNL9cfk1Qe6TIOHqUnaZWQCLcB/s1600/schema.jpg

      Voor zover ik weet zijn we dus gewoon dicht ondanks het niet doorgaan van Grote Geert en zijn mannenkoor.

      Verwijderen