roterende banner

zaterdag 9 maart 2013

ENPS 3 wint met 5-3 van Chaturanga 1

Non-playing captain Kees
Het nog zonder puntverlies team Chaturanga 1 (de naam is afkomstig van een Indiaas spel dat de voorloper is van het westerse en chinese schaakspel) is dit jaar in top vorm. 8 punten uit 4 wedstrijden liegen er niet om. Hoogste tijd voor ENPS-3 om de reuzendoder uit te hangen. Zonder concessies te doen aan de opstelling en uitgaande van de eigen kracht ging het als snel tout va bien.

Martin Jones had nog weinig ondernomen toen zijn tegenstander een combi van twee zetten toeliet, de partij duurde daarna nog zeker een uur, maar vooral omdat zijn tegenstander nog niet op wilde geven.  
Marco op bord 1 speelde met zwart beheerst in wilde opening, het leek allemaal super gevaarlijk, maar zijn tegenstander kreeg niet meer dan remise.  
Peter Kersten pakte zijn eerste winst dit seizoen, door een kwaliteit te winnen, zijn tegenstander begon daarna een alles of niets poging die al snel op niets uitdraaide.  
Theo Bakker kreeg in een gelijke stand (beide spelers speelden zeer rustig) remise aangeboden en deze werd graag geaccepteerd.  
Tony won vrij plotseling na lang moeilijk gestaan te hebben, wat er precies gebeurde bleef voor mij onduidelijk.
"De Kabel" matchwinners: Martin J, Tony en Peter K (niet op foto) 
Johan op bord drie had het echt zwaar en hij liep lang langs de afgrond. Bleef echter op het pad, offerde een loper en kon remise afdwingen door de laatste pionnen van de tegenstander op te snoepen.
Chiel kwam niet verder dan remise, lang stond Chiel net iets beter, maar de weg naar winst was net te lastig.
Blijft over Martin Rekelhof.... de pechvogel van de avond. In een typisch Martin partij, Houdinieus verdedigen, bleef hij overeind en stond hij in het slotstuk met een betere stelling en meer tijd op klok zeer kansrijk. Echter een winstplan was niet eenvoudig en had misschien het best kunnen beslaan uit het door de vlag jagen van zijn tegenstander. Martin liet zijn toren insluiten en moest deze tegen een paard ruilen, daarna vielen er twee pionnen en was het een ongelijke strijd geworden. Op dat moment gebeurde er nog wel een incidentje. De tegenstander met nog 1.10 op de klok claimde een onreglementaire zet. Dat was ook zo, maar de zet daarvoor (of zelfs tot twee zetten daarvoor), had hij zelf ook een onreglementaire zet gedaan, gezien door Ronald.
Bijna iedereen kan nog kampioen worden
Ik was wedstrijdleider, maar had de onreglementaire zet niet gezien. De klok werd stil gezet en in de consternatie gaf Martin op, achteraf had hij misschien nog op tijd kunnen spelen want hij zou er twee minuten bij gekregen hebben. Martin leek er vrede mee te hebben, omdat het team gewonnen had, maar wel erg jammer van zo'n hard bevochten partij..... Nog wel een compliment voor Chiel, die in de chaos cool bleef en iedereen toesprak: er zijn twee spelers, één scheidsrechter en niemand anders bemoeid zich ermee. Sterk optreden!

Anyway, de rekenmeesters vertellen ons dat we nog steeds kampioenskansen hebben en zolang er hoop is, is er ENPS-3 om wedstrijden te winnen!
Forza ENPS! Kees

3 opmerkingen:

  1. Een geweldige prestatie van het 3e! Gefeliciteerd mannen en Kees natuurlijk ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi stukje en een zeer mooie prestatie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jongelui, dat is een fraaie prestatie, namens de zusterclub ENPS-Quibus bridge worden jullie van harte gefeliciteerd met deze fraaie prestatie.
    Namens jullie zusterclub,
    Anton Witzen, secretaris

    BeantwoordenVerwijderen