roterende banner

dinsdag 29 april 2008

Playoffs en de laatste weken van het seizoen.

We hebben nog even zitten broeden op de playoffs voor het clubkampioenschap. Klaas heeft de eerste competitie helft gewonnen en zou normaal gesproken de playoffs hebben gespeeld tegen de winnaar van de tweede helft; Mark Hecker. Helaas is Klaas er niet meer en rest de vraag wat nu? Er zijn meerder ideeen en varianten denkbaar. Helaas hebben we geen clubregels wat te doen in het onderhavige geval dus hebben we een keuze moeten maken op basis van ons clubgevoel. Onze redenering is geweest dat het goed is voor de club om een playoff te organizeren. Het is leuk en spannend om een duel te hebben in de laatste weken van het seizoen. De tegenstander van Mark is de nummer twee van de eerste cometitiehelft Bas Jonkers, die de plaats van Klaas in neemt. De loting zal plaats vinden voor de eerste partij en op deze website zullen we aankondigen wanneer de twee titanen elkaar zullen treffen. Zij zullen dit zo snel mogelijk onderling afspreken.
 
Voor wat betreft de broadwaytroffee is het dit jaar een one-man show. Twee keer de beste speler met een elo onder de 1650 is geworden Rahmat Rahmati. Hij hoeft dus geen playoff te spelen omdat hij tot twee keer toe de sterkste was. (in de eerste competitie ronde 10de en de tweede ronde 7de)
 
Hierbij een overzichtje hoe de laatste weken van dit seizoen eruit zien, en wat er zoal te doen is. Ik hoop dat jullie allemaal blijven komen schaken, de zomerstop duurt al lang genoeg.
 
2 mei
Interne competie loopt door voor de plaatsing voor de externe teams, eerste mogelijkheid voor het spelen van de playoffs voor clubkampioenschap.
9 mei
Externe wedstrijd: ENPS/Quibus 3 - Raadsheer 2. Interne competie loopt door voor de plaatsing voor de externe teams, tweede mogelijkheid voor het spelen van de playoffs voor clubkampioenschap.
16 mei 
Externe wedstrijd: ENPS/Quibus 4 - Pion 4, Interne competie loopt door voor de plaatsing voor de externe teams, derde mogelijkheid voor het spelen van de playoffs voor clubkampioenschap.
23 mei
Onder voorbehoud: Finale van het snelschaakkampioenschap (minimaal 5 van de 8 geplaatste spelers moet kunnen spelen, Ben en Kees kunnen alvast niet), uitwijkmogelijkheid voor het spelen van de playoffs voor clubkampioenschap en speelavond voor de rest.
30 mei
Laatste avond, traditioneel de bonte avond met vreemde schaakvarianten voor duos, zoals doorgeefschaak, weggeefschaak, verbodschaak, etc...
Einde seizoen.
 
Groet,
Kees
 
 
 

3 opmerkingen:

  1. Er zijn hierbij 2 opmerkingen te plaatsen:

    1) Het verbaast me dat het seizoen 2007/2008 eind mei afgesloten wordt. De afgelopen jaren werd er altijd een rapidkampioenschap gespeeld over 3 of 4 clubavonden waardoor het seizoen liep tot einde juni.Volgens mij was de opkomst altijd hiervoor wel redelijk goed te noemen dus ik ben benieuwd waarom hier van af wordt gezien. Nu zou de periode waarin niet geschaakt wordt dus ruim 3 maanden zijn wat in uit het oogpunt van clubcontinuiteit een lange onderbrekening vind.

    2) Ik heb mijn vraagtekens of er toch geen tweekamp gespeeld moet worden voor de broadway. Mijn inziens wordt er nu een fout gemaakt met betrekking tot de toewijzing van de winnaar van de 1ste periode. Bij de bepaling van de winnaar van de eerste periode moet je natuurlijk uitgaan van de elo rating van 1 augustus 2007 en niet van de gewijzigde elo rating gedurende het jaar.

    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Martin,

    Dank je wel voor je opmerkingen; Hierbij een reactie op je vragen.

    1) De zaal huur eindigde dit jaar op 16 mei ivm met de kosten (24 euro per avond) Deze week hebben we geregeld dat de zaal tot 30 mei extra openblijft. We hebben nog twee externe wedstrijden thuis en een finale van het snelschaken. Hiernaast bleven er te weinig speelavonden meer over voor een serieuze rapid competitie.
    Echter als er voldoende spelers zijn (zeg minimaal 12) en er tevens iemand is die de rapid competitie zou willen organizeren dan ben ik graag bereid om naar het stadsdeel te gaan om de club langer open te houden.

    2) Dit zal ik gaan controleren, ik dacht dat we de elo's hadden geupdate aan het begin van het seizoen, maar omdat ik niet helemaal zeker ben zal ik dit verifieren. Weet jij wie Rahmat voor gaat in de eerste competitie ronde?

    Forza ENPS,
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zou het jammer vinden om het snelschaken te missen, dus lijkt me 30-5-8 een veel mooiere optie!

    BeantwoordenVerwijderen