roterende banner

maandag 28 april 2008

ENPS 2, de beste nummer 2!

Het zag er even somber uit, afgelopen vrijdag, zonder Klaas, Regis en Sanne:

Jan stond na 13 (!) zetten mat, Marco verspeelde een stuk in de opening en kwam er niet meer aan te pas, en alleen Theo was soepel aan het winnen: Snel een stuk voor en superieur uitspelen. 1-2 achter, en waar moeten de punten vandaan komen? Aan de bovenste borden ging het nog moeizaam!

Duck leek een kwaliteit te winnen, maar hij verloor er ook een en berustte in remise (met tijdelijk een pion achter). Zijn tegenstander bleek op dit punt het niet meer verder te weten, dus misschien had doorspelen nog wel wat opgeleverd!

Niek was zo verstandig zijn sterke tegenstander remise aan te bieden voor het te laat was.

Peters tegenstander raakte in het middenspel de kluts kwijt: na stukkenruil had Peter er een meer en deze stelling kon hij gemakkelijk uitspelen.

Nu maakte opluchting zich van ons meester, want Ronald trok zijn partij naar zich toe, hoewel het niet mat liep op h2, en Kees kon inmiddels niet meer verliezen.
Hij had een Scandinavische pion geofferd voor initiatief dat lange tijd stuk liep op een solide bastion, maar uiteindelijk kreeg hij twee pionnen terug, en het werd een eindspel met loper tegen paard. Dat lukte dit seizoen nog niet zo goed, maarg elukkig had hij nu een pluspion en toen hij gedwongen werd het laatste stuk te ruilen was de stelling eenvoudig gewonnen.

Gefeliciteerd heren! Promotie en een kanjernorm voor Kees, Niek, Ronald en Peter!
Inderdaad een nieuwe mijlpaal bereikt voor ENPS: het tweede team in de eerste klasse, dat is vast nog nooit gebeurd.

Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten