roterende banner

zaterdag 13 mei 2023

HET VIERDE & MARTIN REKELHOF

Een bijzonder avond. Het 4de begon met een achterstand van 0,5 - 1,5, door vooruit gespeelde partijen van Ailko en Gerard (remise Ailko, verlies Gerard).

Afijn, de rest werd vanavond (vrijdag 12 mei) gespeeld, ik kwam en vernam dat mijn tegenstander en die van Gerben niet kwamen opdagen... Dus de stand was opeens 2,5 - 1,5....
Gerben speelde daarna wel intern en werd door Ardin van het bord gezet, ik had niet zo veel fut om te schaken (hierover later meer) en bovendien was ik iets vergeten mee te nemen. Martin Rekelhof had namelijk bij het Kattenburg Open een prijs gewonnen, maar toe de prijsuitreiking plaatsvond wassie al vertrokken, dus had ik op verzoek van Gerie Opgenhaffen beker + envelop meegenomen, en die zou ik meenemen maar dus straal vergeten. Ik weer terug naar huis op de fantastische fiets van Mark (moest even wennen aan het zwaaien met mijn been, rij namelijk zelf op een oude omafiets) om de prijs alsnog op te halen.
Martin + beker, gefeliciteerd gast, mooi seizoen!

Maar goed, al bier en voornamelijk wijn drinkend was ik van e.e.a. getuige.
Johan kreeg een Morragambiet gepresenteerd en overleefde dat niet, tegenstander had wel een 180 hogere rating.
Richard speelde remise tegen Cora, maar ik begreep dat ze dat eigenlijk niet had mogen/moeten aanbieden. maar toen ik hun genoeglijke gekeuvel in de keuken zag en aanhoorde begreep ik er iets meer van....😉.
Albert hield zijn tegenstander met een 130 hogere rating keurig op remise en over de partij van Arjen is al wat geschreven, ik gaf op enig moment niet veel kansen meer voor hem, maar hij sleepte er een mooie remise uit.

Later nog een boeiende analyse met Ardin & Martin van het Frans, met name de Winawer, Heb mezelf wel wat huiswerk meegegeven. Was leuk om er weer eens te zijn.
Kon me gelukkig de barkeeper van het lijf houden door gelijk mijn betalingsachterstand van € 1,50 te voldoen....

Daan Poldermans

4 opmerkingen: