roterende banner

woensdag 17 mei 2023

Van de opiniepeiler

We hebben de stemming bij ENPS gepeild. 20 leden hebben de enquete ingevuld waarmee we een statistisch significante uitslag hebben. Hier zijn de uitslagen:

Hoe aantrekkelijk vind je de interne competitie?
- 20% van de leden vindt de interne competitie niet aantrekkelijk
- Meer dan de helft vindt de interne competitie wel aantrekkelijk

Zou je vaker naar de club willen komen?
- Bijna de helft van leden wil vaker komen als het aantrekkelijker wordt.

Wat moeten we daarvoor doen? (Top 3)
- 40% houden zoals het is
- 35% een toernooi organiseren op een van de vrijdagavonden van de maand
- 25% combineer het huidige systeem met daarin een laddercompetitie

Andere opmerkingen:
- Liever geen Fischer Random
- Nieuwe dingen uitproberen
- Kijk eens naar het Deense systeem

Hoodie?
- Er is voldoende animo voor een warme flitsende club hoodie!

Forza ENPS!

Reactie van het bestuur:
(Het bestuur beraad zich op de uitslag van de enquete en ziet aanknopingspunten ENPS door te laten groeien tot de mooiste schaakclub ter wereld)
To be continued….

9 opmerkingen:

  1. 1. Ik vraag me een paar dingen af. Als er voorstellen worden gedaan om het aantrekkelijker te maken (sowieso tamelijk subjectief), wat vindt dan meer dan de helft die de interne competitie wel aantrekkelijk vindt daar dan van?
    2. Hoe vaak komen de leden die de enquete hebben ingevuld? Zijn er leden die zelden of nooit komen?
    3. Wat is het Deense systeem??
    4. Liever geen Fischer maar wel nieuwe dingen? Fischer is iets nieuws en ik vind het zelf heel leuk, al kom ik niet vaak.

    Lijkt me allemaal lastig. Sterkte ermee en veel wijsheid, bestuur!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dinsdag 16 mei 2023 : Klasse 2B Caissa 4-ENPS4 4,5-3,5 .Eerste bord Jurgen Stigter (elo 1930 )-Daan Poldermans ( elo 1663 ) 0,5-0,5 .Goed gedaan Daan ! De grootste schaakboeken verzamelaar ter wereld verslikte zich in een speler van "" slechts "" 1663 elo ! Wat die enquete betreft het is nu kommer en kwel bij het gehele Nederlandse georganiseerde sportwezen .Oorzaak ? Corona en Lockdowns .

      Verwijderen
    2. hey Daan, ik ben het helemaal met je eens! Helder geformuleerd ook. En wat is het Deense systeem, dat vroeg ik mij ook al af.

      De timing van het bestuur is wel slim, zo aan het einde van het seizoen. Kunnen ze de zomer strategieen bedenken, en die op of voor de ledenvergadering aan de betrokkenen voorleggen. Tenminste, zoiets zou ik denken, maar ik weet het niet. Ben benieuwd!

      Verwijderen
    3. Dankjewel, Bert. De rating van Jurgen was overigens per 1 mei 1948 en die van mij 1618, dus het verschil was zelfs 62 Elopunten meer. Ik las overigens een leuk stukje over hem, hij heeft (inderdaad) zo'n 25.000 schaakboeken. Het is trouwens een zeer beminnelijk mens, aardige vent.
      Ik ga aan mijn partij aandacht besteden op de site, het was een Winawer, dus ik voldoe op eerdere termijn aan je verzoek dan gedacht, Niek.
      Wat betreft de enquete, eens met Niek over de timing en ook overigens een prima actie.

      Verwijderen
    4. Ook de opiniepeiler is het eens met het commentaar. We zijn vooral opzoek naar ideeën waarmee we meer mensen naar de club krijgen. Opinie-onderzoek is een middel daarvoor en uiteraard geen oplossing. Op de ledenvergadering leggen we plannen voor. De worsteling is meestal het beperkte aantal vrijwilligers die de goede ideeën kunnen en willen organiseren. Alle hulp is welkom….

      Het Deense systeem is een systeem waarbij de hoogst gepositioneerde spelers tegen elkaar spelen, dus de nummer 1 tegen de nummer 2 op de ranglijst etc…..
      je kan dan per seizoens helft meer dan 1 keer tegen elkaar spelen. Hoe klinkt dat?

      Groeten,
      Kees

      Verwijderen
    5. Oké, duidelijk Kees. Dat Deense systeem is bepaald geen hogere wiskunde dus, en wordt dat dan met de hand ingedeeld en bijgehouden? Of doe je dat dan nog steeds met ons Keizersysteem?
      Er kunnen dus hele matches ontstaan tussen spelers die vaak naast elkaar staan. Zeker wel interessant als dat juist de nrs 1 en 2 betreft. Lijkt het toch ook een beetje op een laddersysteem (denk ik? toch?)

      Verwijderen
    6. Jeg kender heller ikke det danske system, men jeg formoder, at du har ret.

      Holden,
      Kees

      Verwijderen
    7. Давайте логоворим и напишем по-голландскй и не ло-датский.

      Verwijderen
    8. Ja logisch dat veel ENPS-ers niet meer op de club komen ! Het wemelt er van de Denen en de Russen ! 😉🤪😜

      Verwijderen