roterende banner

zaterdag 20 mei 2023

Gerben de belangrijkste, Bas schaduwkampioen

Aan het einde van elk normaal jaar hebben we twee ranglijsten, van elke seizoenshelft een. Wat gebeurt er als we die twee lijsten in elkaar schuiven? Dan openbaart zich de pure en onversneden waarheid. Stoelriemen vast, hier volgt _het_ totaaloverzicht van 2022-23

Meest bezield
Ik begin met het belangrijkste lijstje. Wie kwam er het vaakst? Door wiens aderen stroomt het zuiverste ENPS-bloed? Wie leeft er voor de club? Wie kijkt het meest uit naar de vrijdagavond? Het is Gerben.


Keizer
Als ik van beide ranglijsten de keizerpunten optel en sorteer zien we niet Kees of Ardin bovenaan, maar Bas. Helaas jongen, je mag evengoed niet meedoen met de playoffs.
 


Remise
Het is mooi om te zien dat de belangrijkste ENPS-er ook de meest vredelievendste is. Gerben deelde het vaakst zijn punten met de tegenstander. Ik keek het even na bij de SGA competitie, en verdomd, ook daar liegen de cijfers er niet om.  
Albert en Richard zijn met hoge percentages ook onvervalste remiseschuivers.

Winst
Meedoen is belangrijker dan winnen. Het gaat om het spel, en niet om de knikkers. Dat weet iedereen, alleen Bas niet. Bas won het vaakst.

TPR
Gesorteerd op TPR staat Kampioen Ardin natuurlijk bovenaan. Met 2015, voor zijn doen is dat eigenlijk niet eens zo hoog, maar zijn eerste competitiehelft was niet zijn beste met o.a. twee nederlagen. Bijv. deze tegen Martin H  - sorry Ardin ... de breedste schouders dragen de zwaarste lasten moet je maar denken.

[NB bij TPR en sommige andere lijstjes heb ik alleen gekeken naar degenen die dit jaar 10 of meer partijen speelden.]

Niet één keer gespeeld
Door een gebrek aan gezondheid, motivatie of tijd heeft een aantal leden dit jaar 0 partijen intern gespeeld. Iedereen hoopt van harte dat dat volgend jaar weer helemaal anders is natuurlijk.

Poëtisch
Er waren ook een aantal nieuwe gezichten dit jaar, de meesten lijken eendagsvliegen, maar desondanks neem ik ze op in een prachtig lijstje. Hier de top 10 van nieuwelingen met exotische namen.


Procenten
UPDATE in mijn eerdere tabelletje zat een fout, maar nu staat de goede versie er. Ardin en niet Kees is hier ook de beste, Kees nog wel op de tweede plek.

Volatiel
Wie maakte de grootste sprongen op de verschillende ranglijsten?

Martin H werd in de eerste seizoenshelft verrassend en knap 2e, maar hij zal met zijn recente 12e plek minder tevreden zijn. Kjell maakte het nog bonter, eerst stond hij 12e, en nu 30e. Maar dat komt vooral door zijn vele afwezigheden. Hopelijk kom je volgend seizoen weer gewoon vaak op de interne Kjell!
Kees en Ardin houden elkaar in dit afsluitende lijstje mooi in evenwicht.

Ik ben erg benieuwd naar hun finalewedstrijden op 2 en 9 juni. Voorproefje: Eerder dit seizoen won Kees al eens van Ardin

Niek

6 opmerkingen:

  1. Leuk Niek !
    Je vergeet wel het aantal keer aanwezig zonder te spelen: 1. Bert 2. Roeland 3. Steve? Tom? Dick?
    Ook interessant: wat zijn de kleinste verschillen tussen nummer 1 en 2?
    Deze keer was het slechts 5 punten.

    Bas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar Bas! Dat had je vanmorgen al kunnen lezen in mijn voorgaande stukje. Tegenwoordig publiceer ik er twee op een dag 😌

      Verwijderen
  2. Ligt het aan mij (zie ik iets over het hoofd)?
    Ik lees alleen iets over de play-offs voor het clubkampioenschap?
    Niets over groep B & C.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk hoor Daan! Maar je moet weten dat ik me alleen laat leiden door mijn eigen enthousiasme, en daarbij ook alleen mijn eigen nauwkeurigheid volg. Als dorpsomroeper iets minder geschikt dus, misschien heb ik meer aanleg voor hofnar. De wedstrijdleiding gaat vast nog officiele en correcte speeldata, namen en rugnummers bekendmaken.

      Verwijderen