roterende banner

woensdag 10 mei 2023

ENPS 3 sluit seizoen af met winst

en Martin Rekehof scoort 6 uit 6

Na vier rondes in de 2e klasse stonden we eerste, waarna we twee wedstrijden achterelkaar verloren met 5-3. Gelukkig wonnen we de laaste wedstrijd, uit bij Caissa (5) en eindigen we op de tweede plek. (met kleine slag om de arm, Raadsheer heeft nog klein kansje om ons in te halen)

We hadden 1 afzegging, Theo ging vorige week naar de spoedeisende hulp voor wat hij zelf dacht een acute blindedarmontsteking, maar het bleek een ontstoken galblaas. Die is verwijderd en er waren complicaties. Theo schijft "Ik zit nu met een 'jaap' van 12 cm in mijn borst, doorgesneden spieren en zenuwen. Het (bewegen) is nog zeer pijnlijk en dat zal nog wel even duren."

Dat klinkt niet best. De winst van vanavond dragen we op aan die arme Theo. Zet m op jongen, hopelijk zien we je snel weer!

Het wedstrijdverloop was waanzinnig spannend. Ron kwam heel snel melden dat ie gewonnen had. Mischa werd door een ontketende caissiaan mooi van het bord geofferd. Jeannot verloor ook, waarna ik won. Tussenstand 2-2 en ik kon de met een biertje de resterende wedstrijden volgen.

Eric had nog een bord vol stukken maar alles stond een beetje vast. Marco stond een kwal vs pion achter, en Johan (die viel in voor Theo) een pion voor. Martin Rekelhof had een superingewikkelde stelling, ik dacht datie minder stond. Martin had nog maar een paar minuutjes, zijn tegenstander nog een klein half uur. Oh oh wat was het nagelbijtend spannend. Zie foto.

Het verliep naar verwachting: Eric ½, Marco 0, Johan 1. Maar ... MARTIN WON!, waarmee het team won (met 4½-3½) en martin een 6 uit 6 eindscore behaalde. Dat is net niet de eerste plek in de topscorerslijst van klasse 2A, die gaat naar Lucas den Boer van kampioen Pegasus, 6½ uit 7.
Martin dus 2e, net als ENPS 3 zelf.

Terugkijkend op het seizoen kunnen we heel tevreden zijn. Natuurlijk is het erg jammer dat we het kampioenschap misten, maar we hebben de poule 2A dit seizoen kleur gegeven. Applaus voor onszelf - met name voor topscoorder Martin '6 uit 6' Rekelhof (ook al prijswinnaar van het Kattenburger open, zie commentaar op vorig artikel)

EN... ergens ben ik blij dat we niet promoveren, volgens mij kunnen we het meeste speelplezier uit de 2e klasse halen. In de 1e klasse zouden we ook een paar enorm pijnlijke klappen moeten incasseren vrees ik.

Niek

1 opmerking: