roterende banner

donderdag 12 januari 2023

Tweede loopt averij op in Batavia

Een verzwakt ENPS 2 heeft met 5-3 verloren van het sterke Fischer Z 1. We moesten het in café Batavia stellen zonder Stefan Lehmann en Mark Hecker en op het laatste moment bleek ook Dirk van der Meiden verhinderd.

De drie invallers produceerden samen een half punt. Niek Verweij leverde een plusremise af: zie zijn partij op lichess. Uit twee invalpartijen met zwart heeft Niek nu 1½ punt gescoord. Theo Bakker en de te elfder ure ingevallen teamcaptain verloren, evenals Bas Jonkers. Een lichtpunt was de overwinning van Kees Bakker aan het eerste bord (Hier zijn partij tegen Casper Blaauw 2152 - NV). Steve Michel, Michiel Smit en Jildo Kalma maakten remise.

Jildo Kalma dacht in een iets betere maar moeilijke stelling met een schijnoffer twee pionnen te winnen, maar, schrijft hij: ‘de schijn bleek schijn en het offer was echt! Dat werd met twee pionnen voor het stuk remise keepen en dat lukte, met wat medewerking van mijn tegenstander’.

Victor, 12-1-2023

8 opmerkingen:

  1. Kees Bakker ( elo 1898 ) WINT van Casper Blaauw ( elo 2152 ) !!!! .Die Casper had van 1984-1996 een elo van + 2300 en behoorde tot de Nederlandse sub top .Bram Van Dijk was toen ook een heel sterke speler .Ja wat moet ENPS 2 zonder hun top spelers t.w. Dirk.Stefan en Mark ? O.K Niek ,Victor en Theo kunnen ook wel een beetje schaken ( Natuurlijk ) maar komen niet echt in de buurt van Stefan ,Dirk en Mark ! Geeft niet ze hebben hun best gedaan en Theo moet ook van ver komen ( Alkmaar ) met dat barre weer van gisteren ook een top prestatie ! Victor was er al vanwege zijn rol als niet spelend captain en Niek kwam even overzwemmen van de overkant ( ook dichtbij ) Met 3-5 verliezen is dan ook redelijk ,had ook zomaar 0-8 kunnen wezen ! Toch goed gedaan ENPS 2 !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ter aanvulling: Niek had kunnen winnen en jildo heeft zeer overwegend gestaan (Da7 ipv Da5?). Ook Theo stond naar mijn oordeel ook lang goed en ging pas in tijdnood ten onder….

    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie aanvulling van anonieme Kees ! Tja ik was er niet bij ,zou met die storm ook meteen in Het IJ belanden .Dus met een beetje mazzel zou het Tweede nog gewonnen kunnen hebben ...................?? Ja die Jildo en Theo zijn soms harde noten om te kraken ,had het ze wel ten volle gegund ! Wat Brammetje van Dijk ( geb 1953 ) betreft die had in 1979 nog een rating van 2325 en daar moet Victor ( elo 1455 ) tegen spelen ! Volgende keer thuis gewoon winnen boys !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. RECTIFICATIE ! Oh oh ! Die Bartman vermoordt mij vanavond ! Victor heeft geen 1455 elo maar 1466 elo ! Scheelt toch een slok op de borrel ! Die Brammetje had vroeger nog wel elo 2325 maar heden ten dage nog maar 1953 ,precies zijn geboortejaar .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt geluk, Bert, dat ik vanavond helemaal in de Bijlmer moet spelen met ENPS 5. Het viel niet mee tegen Bram van Dijk, dat klopt. Het beste wat ervan te zeggen valt, is dat ik het veertig zetten heb kunnen volhouden. De man is ooit jeugdkampioen van Amsterdam geweest en maakte remise tegen Botwinnik in een Raadsheer-simultaan.
      groet zonder wraakgevoelens,
      Victor

      Verwijderen
  5. Plusremise voor Niek, minremise voor mij :)
    Ik verloor een pion na de opening maar na een afwikkeling naar een stelling met ongelijke lopers is het remise geworden.
    https://lichess.org/1OZnADFf#1

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. J,ai un bon conseil pour vous monsieur Michel et c,est ? Achetez un livre d,echecs ! 😎🤡😂 Nee hoor Steve ook die Martijn Wessels was vroeger een sterke 2250 speler .

      Verwijderen
  6. Vanavond speelt het 5e dus uit, én Wijk aan Zee is weer begonnen, het zal rustig worden. Ik ga in elk geval komen!
    Niek

    BeantwoordenVerwijderen