roterende banner

zaterdag 30 maart 2019

Ron H lijstaanvoerder en ENPS1 boekt winst

Ron staat eerste, niet voor het eerst dit jaar en nog helemaal verdiend ook: hij scoorde 4 uit 6 tegen de bovenste 6. Hij won o.a van Bas Mark, Ardin, Michiel en vanavond van Jildo. Positief is dat hij beloofde dat hij nog wel een paar potjes gaat verliezen dit jaar.

Uitslagen ronde 11    -    Stand    -    Kruistabel

ENPS1 heeft nipt gewonnen van Fischer Z, en wat was het spannend. Het was een belangrijke match met degradatie als inzet. We hadden allebei 6 matchpunten, ENPS stond net boven de degradatiestreep en Fischer Z er net onder. Maar we kunnen nu echt even rustig ademhalen, hoewel er van de twee resterende wedstrijden waarschijnlijk nog wel één gewonnen moet worden.
Uitslagen:
- winst van Aran, Ardin en debutant Dirk.
- remise van Tom, Peter H en Kees
- Peter N en Francisco verloren helaas.

http://www.sgaschaken.nl/competitie/standen-en-uitslagen/promotieklasse/

Kees scoorde ondanks vele problemen met
de klok het laatste, en beslissende, halfje.


Niek

8 opmerkingen:

  1. Ik denk dat er iets is misgegaan met de score van de externe spelers. Het systeem herkent de term extern niet, ipv absent for club. Dus de team 1 spelers hebben geen punten gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps, ja je zal gelijk hebben. Misschien dus toch niet zo 'helemaal verdiend' als ik dacht. Ik ben benieuwd of Ardin of Ron eerste is na hertelling

      Verwijderen
  2. Nog een rectificatie alsjeblieft : Ron won wel, maar niet van mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een zucht van verlichting sloegen mensen uit ,die het goed ophebben met ENPS .Een overwinning was brood en brood nodig ,dapper dat teamcaptain Niek het aandurfde om nieuweling Dirk van der Meiden ( elo 2001 ) op te stellen ,Dirk is volgens Peter H een echte vechter en dat bleek ook wel ,hij stond op een gegeven moment niet zo goed maar won wel van Kees de Krijff ,een gouden punt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb net hoog bezoek van de voorzitter gehad ( snel mijn huis schoongemaakt en de rode loper uitgerold )De voorzitter vertelde dat Dirk op een gegeven moment -10 stond ,Dirk verbeterde hem hij stond zelfs -12 ( Totaal en hopeloos verloren ) Maar toen sloeg de kolder toe bij Kees (ja had ie maar niet die groene thee van de ENPS keuken moeten nuttigen ,daar krijg je bijwerkingen van maar dat was ik vergeten te vertellen aan hem ( mea culpa ) Tjonge jonge wat was dat een belangrijk punt voor ENPS !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bert, inderdaad! De situatie voor Dirk leek precair toen ik zag dat Kees van Fischer Z lang na zat te denken terwijl er een eenvoudige stukwinst voor handen leek met tevens een vereenvoudiging van de stelling.

    Het begon me te dagen dat Kees voor een moeilijke keus stond: Of op die afwikkeling ingaan of doorgaan met een inderdaad gevaarlijk ogende mataanval tegen de zwarte koning.

    Deze keer bleek het kiezen tussen twee goeden minstens zo lastig als tussen twee kwaden want een half uur later kon ik mijn ogen nauwelijks geloven. Dirk stond minder in een eindspel maar niet mat, geen stuk achter en had dus ook niet ergens opgegeven wat gezien de stelling niet eens zo heel belachelijk was geweest.

    Maar nu waren de rollen omgedraaid: Kees moest - waarschijnlijk in de belastende overtuiging dat hij op vele manieren makkelijk had kunnen winnen - in tijdnood nog allemaal goede zetten doen. Een paar lastige vond hij nog wel, vlak voor het einde een relatief eenvoudige niet meer.

    Het was enerverend voor alle aanwezigen.

    BeantwoordenVerwijderen