roterende banner

vrijdag 15 maart 2019

Missie geslaagd

We wonnen ruim bij Amsterdam West 3 en zijn voorlopig uit de degradatiezone.
Het werd 2½-5½ en daarmee zijn we Amsterdam West 3 voorbij op de ranglijst en staan we 8e.

  • winst van Francisco (spectaculaire partij!) Aran, Ardin en Steve
  • remise van Kees, Peter N en  Jildo
  • en helaas veroor Peter H, nadat ie grote complicaties had doorstaan en voor het eind nog gewonnen stond ook.
Dit was wat ik zag toen ik binnenkwam om kwart voor tien (klik voor vergroting):

Wat een stelling: Dat paard op g5! Die dame op a1! Alle andere zwarte stukken op de 8e rij! De koning op d8! Een dreiging op f7!

Beide spelers zaten er verhit met rode oren bij. En dat werd alleen maar erger. Op de foto staat de cruciale stelling. Achteraf zei Francisco dat 14.Pg5 een blunder was geweest. Hij had het antwoord 14. ... Lf5! domweg niet gezien. Lf5 is lastig want nu heeft zwart ook zomaar een aanval, op Pb1 en de witte koning. Betere 14e zetten voor wit waren Le2, Ld3 of Lc4 geweest, zodat wit daarna snel zou kunnen rokeren. Wit behoudt dan al zijn aanval terwijl zwart passief blijft.

Maargoed, voor het spektakel was Pg5 wel precies de beste zet. Het was allemaal veel te ingewikkeld en de tegenstander kwam er dan ook niet uit. Francisco had alweer snel de touwtjes strak in handen en deelde de ene rake klap na de andere uit:


Niek

8 opmerkingen:

  1. Het inmiddels beruchte ratingloze zoontje van Thomas Hufener staat weer eens in de uitslagen verwerkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja inderdaad. Als het zo doorgaat krijgt hij echt een rating aan het eind van het seizoen!

      Verwijderen
  2. En blijft het ratingverlies van papa Hufener beperkt. Wel even ingrijpen dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. OP 2 november 2018 ,kwam kleine Magnus ook opdagen ( op het wedstrijdformulier) Bij ENPS2 -A,Dam West 3 2,5-5,5 ,die peuter speelde toen gelijk tegen Jildo .Later werd dat gecorrigeerd en bleek Jildo toch tegen papa Thomas te hebben gespeeld .Steve sprak hierover zijn verwondering uit en nu mocht Steve tegen die peuter of was het toch zijn vader ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaas heeft ENPS 5 gisteren verloren van EsPion met 6 - 2. We staan nu nog 1 bordpuntje boven de degradatiestreep, boven Amsterdam West 8 en Almere 6, die speelden ook gisteravond, dat werd 4 - 4. Victor zal nog wel met een verslag van onze wedstrijd komen. De eerstvolgende wedstrijd is voor ons is op 3 april a.s. uit tegen de Raadsheer 2, die hebben gemiddeld zo'n 250 Elopunten meer, dus dat wordt een kwestie van de nederlaag zo veel mogelijk beperken. Onze collega's van het derde ontvangen vrijdag 5 april Amsterdam West 8, en omdat het derde volop in de race is om het kampioenschap ga ik ervan uit, dat ze die een kopje kleiner maken. Op 1 april ontvangt Almere 6 EsPion, hopelijk verplettert EsPion Almere 6 net zo als de dat ons hebben gedaan.
    Dan moeten we zelf in de slotronde thuis van Almere 6 winnen...heel misschien is afhankelijk van de resultaten van de concurrentie een gelijkspel voldoende. Het is wel ontzettend spannend allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mohnkern,Hufener,Pronk en Golbach zijn trouwens allemaal spelers van Nieuw West 1 ,die speelt in de 3 e Klasse KNSB .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen Hufener en Pronk spelen in West 1, de andere twee hebben ingevallen. Van West 4 spelen Schoffelmeer en Bonoo in West 1, Schuur in West 2.

      Rob Kotmans

      Verwijderen