roterende banner

zaterdag 14 april 2018

Verslag 13 april

De reporter in full action
'Veel te zenuwachtig, die spits van RKC", of "En dan houden we er hier in Tilburg mee op". Beroemde uitspraken van wijlen Hugo Walker, de radioverslaggever van NOS Langs de Lijn. Op mij was waarschijnlijk de afgelopen weken vooral "De thuisblijvers hebben ongelijk gekregen" van toepassing, dat zei Walker bij voorkeur als een duel in stromende regen vermakelijk voetbal en veel doelpunten had opgeleverd. Dat realiseerde ik me toen 13 april zonder zelf in actie te komen weer een topavond in de Vredeskerk opleverde.

Dit is Bert. (aka mr. ENPS)
Het vierde ontving Oosten-Toren 2 en moest winnen om zijn kans op de titel in 2A levend te houden. Direct bij binnenkomst van het team uit Diemen vond er een ontmoeting plaats tussen mr. ENPS Bert Wijchgel en de in ENPS-kringen bekende wedstrijdleider Diego Lont van Oosten-Toren waarbij laatstgenoemde in het gesprek aangaf niet te weten wie Bert was. ("Maar wie bent U dan?"). Dat komt niet zo vaak voor de in de SGA: mensen die Bert niet kennen en ook was het sinds 1987 niet meer voorgekomen dat Bert met U was aangesproken. Toen was het door een politieman geweest die wilde controleren of er bij Wijchgel wietplanten op het balkon stonden. Of die ook werden aangetroffen kon ik zo snel niet meer achterhalen.

Roeland (hier met
een ander shirt)
Die ontmoeting bleek een voorbode van wat komen ging. Want ook de rest van de avond stond bol van de interessante gebeurtenissen.

Op modegebied deed Roeland Kief de voordeur open in een fraai Zelda-shirt en Wilfred den Breejen van het vierde maakte indruk met de mooiste schoenen van de aanwezigen. Allebei 5 glaasjes! Penningmeester Johan van der Maas had ergens een partij bevroren bier goedkoop op de kop getikt en besloot die gewoon op de markt te gooien. Het duurde een tijdje voor de lading opgespoord en geneutraliseerd was. Het mocht de pret niet drukken: aan het eind van de avond bleek er een recordomzet gedraaid. Voor de jarige Steve Michel was er een surprise-party georganiseerd met vrienden en bekenden maar de jubilaris wist blijkbaar van niets en kwam niet opdagen. De leden van de organisatie hebben toen zelf alles maar opgegeten (4stagioni's) en opgedronken.

Prestige-duel Peter-Peter
Ook op sportief gebied viel er genoeg te genieten. Peter Nitschke is al lang en breed zeker van het clubkampioenschap maar verloor wél het prestige-duel van Peter Hoekstra. Niek Verweij miste in zijn partij tegen Ron Heeneman de ene winst na de andere en mocht uiteindelijk nog blij zijn met het halfje. "Ik snap het niet", verzuchtte de inwoner van Landsmeer. "In het middenspel doe ik als ik het niet weet een actieve zet en dan kom ik bijna altijd goed te staan. En in het eindspel, als ik het dan niet snap en dan ook een actieve zet doe, werkt dat juist vaak averechts."

vlnr: Johan, Wilfred, Haydar en Adrienne
Het vierde had de uiteindelijke 3,5-4,5 nederlaag een beetje aan zichzelf te wijten. Lange tijd leek een kleine overwinning de meest waarschijnlijke uitslag maar Adriënne Cramer en Gerben Wieldraaier lieten in de slotfase van hun partijen het een en ander liggen. De toeschouwers genoten daarentegen zichtbaar van Martin Randt die met weinig tijd eigenlijk remise wilde geven maar voor het team risico's nam tegen Gerard Buskermolen en voor zijn moed beloond werd met een vol punt. Eerder op de avond had er bij Van der Maas ook meer ingezeten. Vanuit een gewonnen stelling mocht hij uiteindelijk nog blij zijn met de remise.

Martin en zijn tegenstander, beiden met nog maar een paar seconden
Zo haakte het vierde definitief af in de strijd om de titel, andere teams van ENPS zijn daarentegen nog vol in de race. Hierover binnenkort meer.

TOM BOTTEMA


PS: En ze zei ja!!!

3 opmerkingen:

  1. klapperdeklapperdeklap, wat een geweldig verslag. Het feest had nog mooier kunnen zijn, zo is het vuurwerk ergens in Syrië terecht gekomen, maar de gelukkige blik in de ogen van Sanne maakt uiteindelijk alles goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja mijn moeder heeft me altijd geleerd " Niet liegen " Dus toen die politieagent vroeg of ik wied plantjes op mijn balkon had ,zei ik naar waarheid " Nee hoor meneer de agent " Als hij had gevraagd "Heeft u wied plantjes in uw huis ?" Had ik dus moeten liegen .Het is het zelfde als je aan mij vraagt "Kun je schaken ?" zeg ik "Ja " Maar als je vraagt " Kun je goed schaken ?" zeg ik "Nee "

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi verslag, een plezier om te lezen (het commentaar van Bert trouwens ook)

    BeantwoordenVerwijderen