roterende banner

woensdag 25 april 2018

Overlijdensbericht

Met verbijstering en leedwezen heb ik kennis genomen van het overlijden van één van mijn beste schaakvrienden: Niek Seelemeijer. In het bericht staat dat hij dood in zijn huis is gevonden.
Vorig seizoen haalde hij in het eerste team van schaakvereniging Laurierboom/Gambiet,op bord 1 de fantastische score van 8,5 uit 9 in de 2e klasse knsb, met een grootmeesterlijke tpr van ruim 2600, en ik heb hem daar vorig jaar via messenger nog van harte mee gefeliciteerd, maar Niek deed nogal laconiek en bescheiden over deze in mijn ogen buitenaardse prestatie. "Gewoon zetjes doen, Aran", zei hij...en stuurde me op mijn verzoek een partij. Een mooi aanvalspotje tegen N.Kuijf.
Ik vroeg in dat zelfde gesprek of ie niet eens aan het SPA-toernooi wilde meedoen, maar dat vond ie mentaal te zwaar. 1 potje schaak per maand ging toen nog wel, maar het afgelopen seizoen speelde hij zelfs helemaal niet meer. Hij was gestopt.
Hij hield zich liever bezig met meditatie en yoga en haalde, begin 2016, een TRE certificaat (Tension Release Excercises) en droeg nu met trots de titel: spanning en trauma releasing saldibalans-certified provider (Facebook 5 februari 2016). Bij Impala Bodywork gaf hij hierover 4 maanden lang trainingen, zowel individueel als in groepsverband. Ik weet niet waarom ie gestopt is.

Mijn condoleances gaan uit naar zijn familie en vrienden. Ik wens hen heel veel kracht en sterkte toe met dit verlies. Ik zal je missen lieve Niek ...Mijn herinneringen aan jou (zachtaardig, humoristisch, intelligent en natuurlijk een sterke schaker), zullen blijven bestaan zolang ik leef.
Diep bedroefd en met innige deelneming verblijf ik,
Aran Köhler
rechts Niek Seelemijer,op een spelletjesavond op het Grasmat (links Misja)
PS: zie ook de facebookpagina van grasmat

PS2: As maandag is er een condoleance bij uitvaartcentrum de nieuwe ooster in amsterdam vanaf 18,30 tot 19,15. Rozenburglaan7 De begrafenis vind dinsdag 1 mei plaats ook op de nieuwe ooster kruislaan 126. in amsterdam.de aanvang daarvan is 13,30.

PS3: dit is Niek zijn één na laatste(officiele)partij uit het vorige seizoen,met commentaar van hem zelf


PS4: toevoeging bij de opmerking van Bert

SELAMAT JALAN (goede reis), (tekst en muziek: wouter muller)
INDISCH KIND
Iedereen staat even stil
en houdt zijn adem in
voor een allerlaatste groet
aan een Indisch kind.
Selamat jalan, selamat jalan,
selamat jalan, Indisch kind.

Er gaat weer iemand van ons heen,
die nog onder de waringin
heeft gelegen,
op wie de tropenzon nog scheen,
maar die daar is verdreven
en naar Holland is gegaan
voor een heel nieuw bestaan
en een nieuw begin
voor een Indisch kind, Indisch kind.
Iedereen staat even stil
en houdt zijn adem in
voor een allerlaatste groet
aan een Indisch kind.
Selamat jalan, selamat jalan,
selamat jalan, Indisch kind.

Vanaf vandaag is alles anders.
Vanaf vandaag is er verschil.
Dat is altijd als iemand je verlaat,
die je nog jaren bij je hebben wil.
Maar die in de hemel wordt verwacht,
nu het leven is volbracht
en een nieuwe reis begint
voor een Indisch kind, Indisch kind.
Iedereen staat even stil
en houdt zijn adem in
voor een allerlaatste groet
aan een Indisch kind.
Selamat jalan, selamat jalan,
selamat jalan, Indisch kind.

4 opmerkingen:

 1. Vreselijk nieuws ben echt verbijsterd,Seelemeijer is de naam van zijn vader ,toen Niek nog de achternaam Narings voerde heeft hij mij uitgelegd waarom hij de naam van zijn moeder droeg ( die reden zeg ik niet hier op dit blog ,is niet gepast nu )Aran omschrijft hem hier goed ,zachtaardig,intelligent en humoristisch,een heel goed jongen !Slamat Jalan Niek .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verbijsterend inderdaad. Een hele vriendelijke naar buiten toe vrolijke man. Met het SPA toernooi toch mening uurtje genoten van zijn aanwezigheid bij analyses e.d.

  RIP

  BeantwoordenVerwijderen
 3. -pion.] 24...Bxd1 [24...Qc8 25.Rxc2 Rxc2 26.Qxc2 en nu heeft wit op 26...Nd4 27.Qa4+] 25.bxc7 Kd7 26.Bxd1 Met een stuk meer. Zwart krijgt twee pionnen, maar door de sterke witte lopers is niet veel techNiek (RIP) nodig om dit te winnen. 26...Kxc7 27.Bd6+ Kd7 28.Rb1 1-0

  BeantwoordenVerwijderen