roterende banner

zaterdag 4 november 2017

De avond van Roeland

Roeland is in vorm de laatst weken, vorige week wist hij nog een half puntje af te snoepen van Peter Nitschke en deze week vertelde hij aan de deur van de vredeskerk al dat hij met remise geen genoegen zou nemen. Mijn rating moet omhoog. That is the spirit! Hij liet er geen gras over groeien en kieperde binnen het uur zijn tegenstander van het bord. Daarmee was direct de toon gezet. Op alle borden stonden we al snel goed en het was een kwestie van tijd dat de punten kwamen binnenrollen. Har haalde het tweede punt binnen en zijn commentaar was: een makkie! Marcello had beloofd niet te snel te spelen en deed het voor zijn doen rustig aan, speelde strak op de winst en haalde het derde punt binnen. Dick Lagrand had zijn centrum pionnen opdracht gegeven op te stomen en die drukte de zwarte koning plat. Zijn tegenstander probeerde het nog even door te wachten terwijl Dick de klok was vergeten in te drukken, maar dat was dan ook gelijk het laatste verzet. Wauw 4-0 en het was nog geen half elf..... Het winnende punt werd binnen gehaald door Victor, volgens mij ook in een zeer solide partij. Asha, Wijnand en Gerard stonden ook allemaal goed tot zeer goed en het zomaar een hele hoge uitslag kunnen worden maar in goede stellingen werden stukken en zelfs hele dames weggegeven. Jammer natuurlijk maar de winst van het team verzacht veel. Ik zeg dan vaak: soms heeft team jou nodig, soms is het team er voor jou. en dat is de teamspirit waarmee ENPS 6 de rest van het seizoen verder gaat. Op naar een mooi avontuur.

Forza ENPS 6! 
Kees

4 opmerkingen:

 1. Goed zo ENPS 6 en ook goed zo Roeland! Die Roeland heeft dus afgelopen tijd remise gespeeld tegen zowel Jildo als Peter N en dat zijn toch ENPS 1 spelers .Volgend seizoen Roeland in E 1 ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het slechte nieuws is dat zijn tegenstander geen rating had dus ratingwinst blijft nog even uit en Roeland moet nog een keer aan de bak. Het goede nieuws is dat hij daar nu al zin in heeft. Vrijdag glom hij de hele avond en hij heeft en later belde hij met de vraag hoe vaak hij mag meedoen. Goed zo Roeland!

   Verwijderen
 2. Behalve als Roeland daar dan al te goed voor is ;D
  Goed gedaan allemaal, sterke team- en indivuele prestaties.

  Ik mocht gisteren (zo 5 nov) met het 2e van Marburg spelen. Mijn voorbereiding kwam op het bord waardoor ik al snel beter stond. De afsluitende matcombinatie was oogstrelend en wil ik jullie niet onthouden. Ik zal vanavond een berichtje aan Niek sturen.

  Groeten uit Marburg,
  Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Stefan, ik kijk er naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen