roterende banner

dinsdag 17 januari 2017

ENPS 5 passeert AW 9


Het vijfde achttal heeft thuis een mooie overwinning geboekt op een serieuze concurrent: 5-3 tegen Amsterdam West 9. Daarmee verdringen we AW 9 van de tweede plaats.
De plaatsvervangend teamcaptain mocht het eerste punt binnenbrengen. Daarna zegevierden Robin en Marcelo – de laatste geheel in zijn stijl, na een stuk voor te hebben gestaan tegen vijf pionnen achter en zonder noemenswaardig tijd te verbruiken. Joost en Rimme verloren, Rob maakte in een moeilijke stelling remise: 3,5-2,5. Jan leek een beter eindspel te hebben maar nam het zekere voor het onzekere en accepteerde remise. Tegen die tijd was Martin doorgebroken met twee verbonden vrijpionnen, waarmee hij het winnende punt scoorde.
Een mooi resultaat, zeker nadat het team vorige maand ternauwernood gelijk maakte tegen Amsterdam West 10.
Victor, 14/1 2017
13 janENPS 5Amsterdam West 95 - 3
1 Jan de Fries Cees Flikweert ½ - ½
2 Rimme Rypkema Thijs Loermans 0 - 1
3 Martin Jones Thijs Boon1 - 0
4 Marcelo Ribeiro Jo van de Berg 1 - 0
5 Joost Hecker Nanne Kingma 0 - 1
6 Victor Bartman Job Eisses 1 - 0
7 Rob Lange Jan Warmerdam ½ - ½
8 Robin BlendermanKarel van Hattem 1 - 0

2 opmerkingen:

  1. Ik zie toekomst voor dit team. De huidige nr 1 is niet zo sterk volgens mij. Pegasus heeft van ons bovendien een punt gestolen - het dame-incident met Robin. Dus, plankgas en op naar de eerste plaats!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog ter aanvulling: chaturanga, onze tegenstander op vr 3 feb (uitwedstrijd!!), staat derde, met gelijk aantal matchpunten. Dat is dus echt erop of eronder, in Zuidoost, die planeet die vroeger bekend stond als 'Bijlmer'. Belooft een spannende avond!!'.

    BeantwoordenVerwijderen