roterende banner

dinsdag 17 januari 2017

Eerste ronde

De tweede cyclus is begonnen.  En Amsterdam West 9 was op bezoek. We probeerden een andere opstelling uit. De externe lekker ruim in de grote zaal met loopruimte in het midden en de interne knus in het kleine zaaltje. Ik was vrijwillig oneven. Helaas voor mij kwam Tony vlak na de indeling onverwacht binnen. Kees maakte een nieuwe indeling en mijn voorgevoel bleek juist: Ik bakte er niets van en verloor kansloos van Jeannot. Van de interne heb ik verder niet veel gezien.
Er waren enkele incidenten: geworstel met Brand: Johan zorgde voor de grootste overstroming. Hij moest gered worden door buurman Ron.  Later ging het ook mis bij Rob en bij mij, maar wij konden de schade zelf repareren. 
Noteren was lastig gisteravond.  Ik moest velen manen tot schrijven. En een klok viel uit. Tijd voor een analoge contrarevolutie! 
ENPS 5 kwam 3-0 voor door soepele overwinningen van Victor  (Hoe gaat het? Matig!) en Robin en een paardvork van Marcelo die zich eerder naar een achterstand van drie pionnen, en later vijf voor een paard, had gehaast. Maar AW kwam terug in de wedstrijd. Rimme vocht lang een verloren strijd en Joost liet twee torens op de zevende rij toe. 3-2. Rob en zijn tegenstander leken in het eindspel op twee boksers die vermoeid in elkaars armen hangen, totdat een van hen het verlossende woord sprak:  remise? Beiden mochten zich beklagen over het gebrek aan waardering voor hun prestatie bij de betweterige omstanders. Excuses mannen! 
Jan bracht met zijn remise het team op 4 waarna Martin in gewonnen stelling genoegen mocht nemen met remise, maar dat vertikte hij. In plaats daarvan speelde hij het rustig en in grootse stijl uit, geen acht slaand op een hinderlijk over het bord hangende meeschrijver. ENPS 5 rukt Door deze zege op naar plaats twee in de poule.
En over de interne mag niet onvermeld blijven dat Peter op zijn laatste zet zijn dame weggaf waarop Ron terecht opgaf.
Bas 

Games in Round 1                   13-1-2017.

1Pieter Oldenhove-Arjen Wiering1-0
2Ron Heeneman-Peter Nitschke0-1
3Mark Hecker-Har Lesmeister1-0
4Jeannot Tuynman-Bas Jonkers1-0
5Boudewijn van Beckhoven-Daan Poldermans1-0
6Eric van Rijkom-Johan vd Maas1-0
7Aran Kohler-Kees Bakker1-0
8Tony Slengard-Duck Wals0-1
9Ron van Leeuwen-Michiel Smit0-1

(Analyse Aran)

7 opmerkingen:

  1. terecht opgeven als je tegenstander een dame weggeeft?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou ja oke die dame was toch niet meer nodig voor het mat. En volgens mij zei Duck dat hij gewonnen had. Michiel gaat trouwens ook als een speer bij Tata. Ik hoop dat hij gauw lid wordt!

      Verwijderen
  2. Had Tony niet gewonnen van Duck?
    En leuk ook dat nieuwkomer Michiel zijn eerste overwinning boekte. Sommigen vinden dat hij op mij lijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee Tony gaf op hoewel ik niet zeker weet of dat 100% terecht was.
      En vinden sommigen dan dat hij op jou lijkt omdat hij zijn klok net als jij volgens Aran op een intimiderende wijze indrukt of omdat het je oudste zoon zou kunnen zijn?

      Verwijderen
    2. Of heeft ie dezelfde bulderlach?

      Verwijderen
    3. Mwah, geloof ik niet en ik weet ook niet oftie net zo muzikaal is...

      Verwijderen
  3. was een hoge opkomst gegeven het weer en tata, er gaat weer gestreden worden voor het kampioenschap...

    BeantwoordenVerwijderen