roterende banner

zaterdag 25 oktober 2014

West 6 vs ENPS 4

Het vierde moest afgelopen donderdagavond voor het eerst de ENPS eer verdedigen. Zoals eerder vermeld speelde op diezelfde avond ook het derde zonder Tony. Om deze reden was onze tweede bordspeler Renee Noteboom deze avond niet beschikbaar om voor het vierde te spelen, hij viel in voor het derde. Ook Martin Jones kon niet spelen. Hiervoor kwamen Sander en Arjen (nieuw lid) ons versterken.

Vorig seizoen gingen we er met een aantal punten verschil af tegen West dus we konden aan de bak. Gezien onze speelsterkte speelde Robin hierom op bord 1, om toch nog een kans te behouden. Om 20:00 zouden we beginnen maar geen teken van Joost Hecker. Sander belt: "Oh moeten we spelen?". Aldus werden de klokken gestart.

Op bord 1 speelde Robin een rustige opening waarbij hij de ruimte kreeg van zijn tegenstander, maar toen alles goed stond opgesteld blunderde hij een stuk. Hij speelde door maar het mocht niet meer baten.

Op bord 2 gaf Har "de houthakker" zijn bijl aan de tegenstander. Een onnauwkeurige opening zorgde voor een winnende combinatie van de tegenstander. De tegenstander zag het niet en Har ploeterde door maar hij kwam niet meer tot gelijke kansen.

Op bord 3 kwam Albert in een penning te staan. Hij mocht zijn stuk inleveren en na afruilen werd zijn achterstand steeds duidelijker. Zo stonden we binnen een minuut of 90 met 3-0 achter, heerlijk.

Op bord 4 speelde Sander met de zwarte stukken een evenwichtige partij, die niet geheel duidelijk was. Heb het helaas niet helemaal kunnen volgen maar zag dat hij in het eindspel een vrijpion wist te verdedigen en hij won. 3-1

Op bord 5 speelde Victor de laatst lopende partij kalm uit nadat hij 2 (?) pionnen voor kwam te staan, het was nog even goed opletten maar hij bleef cool en trok de winst naar zich toe. Een erg belangrijk punt.

Op bord 6 kwam Joost "ik kom ook nog even" Hecker na een minuut of 30 opdagen en begon met rap tempo te spelen. Zijn tegenstander volgde het tempo en Joost kwam met een pionnen meerderheid goed te staan. Er werd remise aangeboden maar Joost speelde verder. Afruilen geblazen en zijn tegenstander moest opgeven.

Op bord 7 kwam ik zelf actief uit de opening en kon ik druk zetten op de c7 pion via een open lijn. Ergens rond zet 22 bood mijn tegenstander remise, maar ik speelde door (we stonden op dit moment 3-0 achter) met het idee de zwakte op c7 en een centrumpion meerderheid uit te kunnen buiten. Dat ging finaal mis door het blunderen van een stuk. Hierna reageerde ik enkel nog op zetten van mijn tegenstander en ik kon inpakken. Wat heb ik lopen balen!

Op bord 8 kwam nieuwkomer Arjen moeizaam uit de startblokken. Zijn tegenstander oefende met het dubbele loperspaar en de dame flinke druk uit op de koningsvleugel van Arjen. Op dit moment stond ikzelf nog vrij goed en had voor geen goud van bord willen ruilen. Een zet of vijftien later was het totaal omgedraaid. Ik stond verloren en Arjen had het ruilen van het loperpaar afgedwongen. Prompt kwam hij beter te staan en ik hoorde steeds meer diepe zuchten van zijn tegenstander. Arjen won!

Een avond kan gek lopen, gezien het begin ben ik blij dat er nog 4-4 is gespeeld. Maar er had meer in gezeten. Er had.. er had..op naar de volgende wedstrijd tegen Vas.

We mogen ons alvast gaan voorbereiden.

Tom Korff de Gidts.

8 opmerkingen:

  1. ik ben fan van het vierde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt niet helemaal beste Tom ! Vorig seizoen won het vierde met 5-3 en het was jouw debuut in de SGA competitie na een knotsgekke partij verloor je hem helaas (Bert)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan was ik in de war met een andere inval beurt. waar kan ik trouwens de oude uitslagen terugvinden? Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schaakbond Groot Amsterdam archief seizoen 2013-2014

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eygenbroodtoernooi ,straks om 9.30 uur het treffen om plaats 1 tussen H J Visser elo 2236 en Aran Kohler elo 2176 Locatie Huize Lydia . Kom na de kerk effe kijken om ons clubgenoot aan te moedigen (let op klok 1 uur terugzetten )

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hup Aran! you are a winner!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed gedaan Tom, mooi verslag en goed debuut als captain!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel mooi te lezen dat we er weer een schrijftalent bij hebben! Leuk verslag Tom.

    BeantwoordenVerwijderen