roterende banner

zaterdag 4 oktober 2014

Interne ronde 5

The men separate from the boys
Het wordt steeds drukker op de interne, deze keer waren er maarliefst 14 partijen. Hoe moet dat straks als we ook nog een andere club ontvangen voor een externe wedstrijd?!
Na de vijfde ronde trekt de rook een beetje op en komen de sterksten boven drijven. Ik loop de top even af, te beginnen bij kampioen Peter Hoekstra, hij speelde niet vanavond en bleef, net als vorige week, 14e. Daarna komen Arnth en Aran op plaats 13 en 12. Na een aantal eerste en tweede teamspelers op de plaatsen 11 t/m 6 komt Tom Bottema met stip de top vijf binnen, op nr 5 dus. Vijfde teamspeler Jan de Vries verloor maar staat nog op 4. Hij ligt op ramkoers voor de broadwaytroffee, dat is het ENPS-kampioenschap voor spelers onder de 1600, in de lijst gemarkeerd met een *. Steve, Peter N en Erik wonnen alledrie en nemen resp plaatsen 1, 2 en 3 in. Vanaf volgende week kan de strijd om de eerste plaats in volle kracht losbarsten!
 Partijen - Ranglijst - Kruistabel
1-0
1-0
1-0
1-0
Niek

1 opmerking:

  1. 14 partijen in de interne is inderdaad best bijzonder, maar toen ik er gisteren met anderen over sprak bleken ze er al zo aan gewend, dat ze er aan twijfelden of dat in voorgaande jaren niet ook zo was. Ik heb het even gecheckt en in de eerste 5 rondes van de interne werden gemiddeld 9 (2011). 8 (2012) en 10 (2013) wedstrijden gespeeld. Het hoogste aantal op een avond in september was in die jaren 11 partijen. Dit jaar waren in de eerste 3 rondes 13, vorige week 12 en nu dan 14 partijen gespeeld. Dat is een significante toename van gemiddeld 9 naar 13 partijen!

    BeantwoordenVerwijderen