roterende banner

donderdag 3 juli 2014

Les over de Arjan Robben van het schaakspel

Komende vrijdag is onze laatste kans. De eeuwige honger naar het beleven van het geweldige schaakspel kan nog een keer dit seizoen worden gestild. De spanning van het winnen of verliezen, de prachtige zet of de blunder, de hunkering naar de kick van de winst, het kan allemaal nog een keer worden beleefd. En de gezelligheid zal daar zijn, hopelijk komt Rimme nog een keer langs voor hij naar Spanje vertrekt en is er de laatste keer om de andere ENPS-ers te zien en een goede zomer te wensen.

De avond wordt helemaal speciaal doordat Steve een onderwerp heeft gekozen voor zijn les, dat spanning en sensatie teweeg zal brengen. Net als de WK worden de wedstrijden beslist door spanning en gevaar van.....

DE VRIJPION

Een crimineel volgens Nimzowitsch : "A passed pawn is a criminal which should be kept under lock and key. Mild measures, such as police surveillance, are not sufficient.".

Ofwel in gewone WK taal: een goede verdediger is niet genoeg, met Casillas red je het niet, hoe moet je de Arjan Robben van het schaakspel stoppen.

Komt allen! Mis het niet.

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten