roterende banner

donderdag 20 juni 2013

Slotavond

Door het mooie weer en allerlei druktes had ik steeds geen tijd voor een verslagje, maar nu dan toch nog een kort stukje over de slotavond van vorige week vrijdag. Het was een succes, het bleef lang licht en warm, dus het was heerlijk toeven in de tuin, gezellig met veel verhalen en bier. Er werd ook nog geschaakt, duo's tegen duo's, zeven ronden lang, met de volgende gekke schaakvarianten:

1.       Vetoschaak: de tegenstander mag per beurt 1x een veto uitspreken. De speler moet dan een andere zet doen. Dat mag overigens wel met hetzelfde stuk.
2.       Schietschaak: het stuk dat slaat blijft op zijn plek staan, het geslagen stuk verdwijnt.
3.       Cylinderschaak: de a lijn grenst aan de h lijn
4.       Humaan schaak: er mag niet geslagen worden. Schaak is dus lastiger op te heffen!
5.       Atoomschaak: het stuk dat slaat verdwijnt ook, net als alle omliggende stukken. Je wint door de koning mat te zetten of te laten exploderen.
6.       Weggeefschaak: slaan is verplicht. Wie het eerst door al zijn stukken heen is (inclusief de koning, de volgorde is daarbij niet van belang) wint. Wie pat staat wint ook.
7.       Doorgeefschaak: stukken die je partner slaat mogen door jezelf op je eigen bord worden ingezet ipv een zet te doen. Bij het plaatsten mag niet worden geslagen en geen schaak worden gegeven. Pionnen mogen maximaal op de 7e rij (voor zwart de 2e rij) worden geplaatst. Een gepromoveerd stuk wordt na het slaan en doorgeven weer een pion. Daarom blijft een pion er na promotie als een pion uitzien.

Een ronde voor het einde waren de talenten Jan en Niek al zeker van de overwinning. De eindstand werd als volgt:

Niek

PS: 'slotavond' is een beetje gekke term natuurlijk omdat morgen (vr. 21 juni) alweer het zomerprogramma start, met een training en een partij in versneld tempo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten